fbpx

Keleti kényelmetlenség

altA Közel-Keleten a motoros nők sem kerülhetik meg a törvényeket.

A mai napig sok olyan arab ország van, ami nagyon szigorú törvényekkel szabályozza a nők jogait. Bár van néhány olyan ország, ahol a nőknek legalább a járművezetéshez joga van, az arcukat azonban akkor is el kell takarniuk, ha egyébként bukósisak van a fejükön. 

Esetükben bevett szokás, hogy egy fátylat, vagy magát a csadort próbálják a sisak alá applikálni, ami a legkevésbé sem mondható kényelmesnek, hiszen az anyag gyűrődik, nyom, és zavarja a levegő szabad áramlását. 

A Death Spray Customs dizájnerei most megalkották számukra a “tökéletes” sisakot, ami nem más, mint egy hagyományos fekete sisak feketére festett plexivel úgy, hogy az a csadorhoz hasonlóan csak a szemeket és a perifériás látótér egy részét hagyja szabadon. 

Viccnek morbid, ha pedig ötlet, az arab nők nincsenek sokkal beljebb. Remélhetőleg nem ez lesz számukra a gondtalan motorozás egyetlen lehetősége.altalt

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x