fbpx

Urak a motoron – a prosztatarák ellen

drg 2017 2Ahogy a nők egyik legnagyobb mumusa a mellrák, a férfiaknál főleg idősebb korban szedi áldozatait a prosztata rák. Erre a betegségre, a megelőzés és a szűrés fontosságára hívják fel a figyelmet vasárnap az elegáns, bajuszos motorosok. 

2016-ban a Distinguished Gentleman’s Ride résztvevői világszerte összesen 3 663 520 amerikai dollárt gyűjtöttekössze a Movember Foundation számára. Az alapítvány célja, hogy minél kevesebb férfi haljon meg túl fiatalon, ezért az összegyűjtött adományokat a rákkutatásra és a férfiak egészségével kapcsolatos információk célba juttatására fordítják. 

“A ‘Distinguished Gentleman’s Ride’ a világ legnagyobb, klasszikus és épített motorok részvételével zajló, jótékonysági rendezvénye. A DGR résztvevői a világ minden táján azzal a szándékkal indulnak az évi egy alkalommal, azonos időben megrendezett eseményen, hogy támogatást gyűjtsenek a prosztatarák megelőzésére és gyógyítására, illetve a DGR szervezetével együttműködő, a férfiak egészségét a zászlajára tűző Movember Foundation céljaival azonosulva, adománygyűjtéssel segítsék annak tevékenységét is.

A DGR a köztudatban élő motoros rendezvényekhez képest kifejezetten emelt kategóriát képvisel, amely egyaránt kifejezésre jut a rendezvények eszmeiségében és a résztvevők megjelenésében is. 2017-ben a DGR-t előreláthatólag 90 ország 600 városában, mintegy 70.000 motoros részvételével rendezik meg.” – olvashatjuk az esemény facebook oldalán

A budapesti 27 km-es elegáns motorozáson csak az esemény hivatalos oldalán előre regisztrált motorosok vehetnek részt. Itt van lehetőség az adományok felajánlására is. A hír megírásának időpontjában már 304 motoros regisztrált és eddig összesen 2973 amerikai dollárnak megfelelő összeget adományoztak a magyar motorosok.

Bár az egész listát nem néztem végig, már az első oldalon kiderül, hogy motoros hírességek is tiszteletüket teszik majd az eseményen, hiszen Árpa Attila is regisztrált, és támogatta is a jótékony célt. 

Idén a világ minden táján szeptember 24-én tartják a Distinguished Gentleman’s Ride-ot, aminek a helyszínét csak az oldalon előre regisztrált motorosok tudják meg. A dress code elegáns, lehetőleg valamilyen klasszikus vagy veterán motorral és kipödört bajusszal. Nőknek a bajusz nem kötelező. 

drg 2017

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x