fbpx

NaNa a Csajok a motoron alapítója

nana weber csajokamotoron minafoto huA motoros körökben ismert, és elismert Wéber Anikó (NaNa) szemein keresztül bepillanthatunk ebbe a zárt világba. Az öt éve működő Csajok a motoron internetes közösségi- és hírportál alapító főszerkesztője teljes őszinteséggel mesélt nem mindennapi tapasztalatairól.

Egy nőnek nagyon nehéz tiszteletet kivívnia a tetovált, bőrruhás férfiak uralta világban. De ha az ember lánya eléggé elszánt, és okos, talán sikerülhet. NaNát sokan a Wild motoros magazinból ismerhették meg, melynek több mint egy évtizedig volt a munkatársa. De kezdjük az elején!

Milyen régóta motorozol?

− Jól hangzana, hogy mióta az eszemet tudom, de valójában 24 éves koromban szereztem meg a nagymotoros jogsit.

Hogy jött ez az egész motoros dolog az életedbe?

− Tizenhat voltam, és vakmerő. Felültem egy motorversenyző barátom mögé. Akkor megfogadtam, hogy soha többet nem szállok fel hátra!

Vagyis nem leszel „benzintyúk”? Mert azt jelenti a kifejezés, hogy „a lány, aki a hátsó ülést bérli”…

− A benzintyúk szerintem az a csaj, aki hátul ül a motoron tangában, chaps-ben, és melltartóban. Aztán leteszik a kocsmában az egyik sarokban, és bárgyún mosolyog. Később pedig természetben fizeti meg a hátsó ülés árát.

Hallgasd meg a NaNá-val készült interjút is!

Értem, szóval itt is van különbség nő és nő között… Egyébként, a motoros pasik mit szóltak ahhoz, hogy motort akarsz vezetni?

− Annak idején nem nagyon volt más választásom, de szerencsére a korral jár, hogy már belenyugodtak. A fiúk akkoriban ott tartottak – agyilag –, hogy nőt még hátul sem visznek, mert az nem „rock”. Így lett a klubban több lánynak saját motorja: mindenki épített a barátnőjének valami helyes, csajos gépet, és már nem tudtak otthon hagyni minket.

Szóval egy motoros klubbal bandáztál?

− Egy gimnáziumi osztálytársam hívott el egy buliba a kilencvenes évek közepén, és ott összefutottam azzal a sráccal, aki mögött először motoroztam. Kiderült, hogy épp motoros klubot alapítanak. Azután béreltek egy klubházat, ahová koncertekre is jártunk. Ott ismerkedtem meg a későbbi főnökömmel a Wild-nál, és végül is a férjemmel is, csak ezt akkor még nem tudtam.

Az autósok elnézőbbek a női motorosokkal?

− Másképp viselkednek, az tény. Jobban kell figyelnünk, mert ha netán egy autós észreveszi, hogy a motoron egy nő van a volánnál, akkor sokszor annyira meglepődik, hogy elfelejt vezetni. De pozitív példa is van: a múltkor egy aranyos fiatalember, egy darabig jött mellettem a fehér kisteherautójával. Amikor ránéztem, hogy most mi van, akkor széles vigyorral mutatta fel a hüvelykujját. Tetszett neki, amit látott…

Egy nő hogyan bír el egy hatalmas motort?

− Erre mostanában azt szokták válaszolni, hogy szerencsére nem kell emelgetni, motorozni kell rajta.

Egyébként mit jelent Neked a motorozás?

− Kikapcsolódást, de nem csak a lelkemnek, hanem az agyamnak is.

Ajánlom másoknak is

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Peyton

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

5 2 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x