fbpx

Lelke rajta – A tetoválás pszichológiája

altA tetoválással kapcsolatos nézeteiket, tapasztalataikat osztják meg a könyvben neves pszichológusok, tetoválómesterek, és tetováltak.

A 2009-ben napvilágot látott, Lelke rajta – A tetoválás pszichológiája című könyv Singer Magdolna szerkesztésében jelent meg.

A tetoválás kifejezetten az a téma, amely rendszerint megosztja az embereket. Van, akinek az élete része, a közegéhez tartozik a tetovált emberek társasága. Van, aki művészként ezt a szakmát űzi. Van, akit a hideg ráz, ha meglát az utcán egy tele varrott embert.

Sokan, sokfélék vagyunk, de a tetoválás manapság igazán reneszánszát éli. Divatból, meggyőződésből, unalomból, szerelemből – mindenféle okból varratnak magukra az emberek. Tehát, azt sem lehet mondani, hogy a tetováltak egységes nézeteket vallanak. Hiszen, ez a kör is sok apró egységre bontható.

A régebbi gondolkodású embereknél az a megszokott dogma, hogy a tetoválás a deviáns emberek bőrét fedi le, tehát az illető biztosan börtönviselt, vagy valamilyen szélsőséges csoport tagja. Ez a meggyőződés ivódott bele a köztudatba, s még napjainkban is kemény harcok árán lehet kitörölni az emberekből. Vagy nem lehet… Van, aki elfogadja, de olyan is akad, aki megszól ezért egy tetovált illetőt az utcán…

Ekkor elfelejtődik, hogy a tetoválásnak micsoda ősi története és ereje van. Vagy az, hogy régen a nemesek, államfők privilégiuma volt a varrott minta a bőrön. Például Erzsébet királyné (Sissi), Ferenc Ferdinánd, Kossuth Lajos is viselt tetoválást magán.

A könyv szerkesztője igyekezett minden oldalról megvizsgálni a témát. Ezért, olyan embereket kért meg arra, hogy nyilatkozzanak a tetoválással kapcsolatban, akik olyan sokszínű egyéniségek, mint egy festő színskálája.

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x