EseményekMotorverseny

A Magyar Motorsport Szövetség 2011-es díjkiosztója

Matusik Andi Dragbike2012 február 4-én került sor a Magyar Motorsport Szövetség éves díjkiosztójára, ahol a hölgyek is dobogóra állhattak.

A szombaton megrendezett díjátadón a MAMS elnöke, Pusztai Csaba mellett Gyulai Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgatója is biztató szavakkal köszöntötte hazánk legeredményesebb motorversenyzőit, köztük a MAMS Gyorsasági Motoros Kupa női versenyzőit is. Igen, kupa, hiszen a tavalyi évben mindössze három versenyt rendeztek meg, ahhoz pedig, hogy bajnokot lehessen avatni, legalább négy verseny kellett volna. 

A hölgyek versenyében a 600-as kategória végső sorrendje: 1. Kovács Niki, 2. Koncsek Hajni, 3. Vaslaki Tímea lett. A 600-as értékelést tehát Kovács Niki a No.1 Mini és Motoros Team versenyzője magabiztosan nyerte meg, mégsem ez a díj lett számára a legkedvesebb az este folyamán. Közel húsz pontszerző között harmadik helyen zárt a Superstock 600-as kategória 2011-es bajnoki versengésében, ráadásul egyedüli nőként vette fel a harcot a pasikkal.

A gyorsasági szakág 2011-es végeredményeit innen töltheted leA harmadik elismerés Kovács Niki számára egy különdíj volt a gyorsasági szakág vezetőjétől, Hirtling Gábortól. Az apropó pedig a tavalyi endurance világbajnokság utolsó, katari futamán elért hatodik hely, amit Niki egy teljes női csapat tagjaként ért el, német és olasz versenyzőtársai oldalán.

Vaslaki Tímea, aki a MAMS Gyorsasági Motoros Női Kupa 3. helyezettjének járó díjat vehette át 600-as kategóriában a sikeresnek mondható 2011-es szezon után, melyet egy Triumph Daytona 675 nyergében motorozott végig. Emellett említésre méltó hogy Tímeát a Horimoto Racing Team versenyzőnőjét választották a Pannónia Ringen szervezett Főnix kupa legeredményesebb női versenyzőjének a férfiak között.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A MetalCom Adrenalin H-Moto Team motorversenyzője, Kis Viktória a 2011-es szezonban a hölgyek között a Superstock 600+ kategóriában ahány versenyen rajthoz állt, annyit meg is nyert. Nem csoda hát, hogy a Magyar Motorsport Szövetség immár hagyományosnak nevezhető évértékelő szezonzáróján neki adták át a győztesnek járó kupát ebben a kategóriában. A dobogón őt Lökös Klaudia és Fidler Rita követte.

Amikor tavaly elkezdődött a szezon, és Kis Viktória a Superstock 600+ kategória első három futamát megnyerve nagy fölénnyel vezette a bajnoki tabellát a hölgyek között, bizony kevesen gondolták azt, hogy több versenyen való győzelemre rajta kívül álló okok miatt nem lesz lehetősége. Kis Viktória egy év után tért vissza jelenlegi gárdájába, és Győrfi Alen, Gyutai Adrián és Nagy Győző csapattársaként szerepel az idei szezonban. Az ifjú kecskeméti hölgy 2012-ben az Alpok-Adria Bajnokságon és a hazai bajnoki futamokon indul majd.

Magyar Köztársaság Nemzetközi Dragbike Országos Bajnokságában ezúttal nem avattak bajnokot, azonban a Competition kategóriában Matusik Andi átvehette a legeredményesebb versenyzőnek járó díjat.

Gratulálunk minden hölgynek, és remélem, 2012-ben is hasonlóan eredményes évet zárhatnak majd!mams dijatado 2011 01mams dijatado 2011 03mams dijatado 2011 kis vikimams dijatado 2011 kovacs niki 01mams dijatado 2011 kovacs niki 03

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük