fbpx

Marc Marquez negyedszerre is világbajnok

123640 Marc Marquez wins the 2017 MotoGP World ChampionshipVasárnap Marquez immáron nyolcadjára az évben, a pole pozícióból rajtolhatott, miután a legjobbnak bizonyult a szombati időmérőn a Moto GP valenciai futamán.

A verseny kezdetén az élre állt, majd úgy döntött, inkább nem kockáztat, csak arra figyel, hogy mindenképpen az olasz Doviziozo előtt végezzen. Miközben a célegyenes végén meg akarta előzni a francia Zarco-t (Yamaha), hibázott, de egy szenzációs manőverrel egyenesbe állította a Hondát, így maradhatott versenyben a világbajnoki címért. Végül a dobogó harmadik helyén végzett, fő riválisa, az olasz Dovizioso kiesett.

Marc Marquez (Repsol Honda RC213V) hazai pályán megvédte és ezzel együtt megszerezte a negyedik MotoGP világbajnoki címét a szezonzáró valenciai futamon. Dani Pedrosa megnyerte a spanyol versenyt, ezzel a Repsol Honda lett a csapatvilágbajnoki cím birtokosa. Mivel már korábban a Honda megnyerte a konstruktőrök bajnokságát, így a Honda 2014 után, 2017-ben is triplázott.

Csapattársa, a spanyol Dani Pedrosa nyerte a valenciai versenyt, hozzájárulva a csapat világbajnoki címének megnyeréséhez.

Marquez, 20 évesen, 2013-ban debütált a királykategóriában, a MotoGP-ben, miután a Honda gyári csapata, a Repsol Honda, szerződést ajánlott neki előző év júliusában, és lett minden idők legfiatalabb világbajnoka. A következő évben ugyanolyan sikeres volt, Marquez 13 futamot nyert, köztük 10-et egymás után, így megvédte a bajnoki címét. A vasárnap megszerzett, immár negyedik bajnoki címével Marc Marquez lett minden idők legfiatalabb, négyszeres MotoGP bajnoka.

123641 Marc Marquez wins the 2017 MotoGP World Championship

Marc Marquez

“A kezdetektől fogva keményen próbáltam irányítani a versenyt, így nyerhettem Valenciában. Tudtam, hogy képes vagyok megszerezni a 4. világbajnoki címemet, de hibát követettem el az egyes kanyarban, amikor Johann-t [Zarco, Yamaha] megelőztem. Éreztem, hogy nagy a rizikója, ha folytatom a harcot, ezért arra összpontosítottam, hogy befejezzem a versenyt. Amikor Andrea [Dovizioso, Ducati] kiesett, rájöttem, hogy megnyertem a világbajnokságot.

A szezon első fele mind fizikailag, mind szellemileg nagyon kemény volt, nem éreztem magam komfortosan, az első néhány futamon, de a csapat erőfeszítéseinek köszönhetően ez megváltozott és elkezdtem élvezni minden egyes métert. A mai verseny csak csodálatos volt!”

Takahiro Hachigo, Honda elnök, vezérigazgató és ügyvezető igazgató

“A Honda őrszintén gratulál Marcnak a bajnokság megnyeréséhez. Megküzdött ezért a címért egy kihívásokkal teli szezonban. Büszkék vagyunk, hogy a legjobbak lettünk mind a konstruktőri, mind a csapatbajnokságban, így a Honda triplázott. Köszönöm a csapatnak, a támogatóinknak és a szurkolóinknak, hogy egész évben mellettünk álltak. A Honda továbbra is arra fog törekedni, hogy megnyerje a királykategóriát.”

Yoshishige Nomura, a HRC elnöke

“Ez a szezon nagyon kemény volt, mindegyik gyártó sokkal versenyképesebbé vált, és a versenypályák között óriási különbség volt. Marc következetesen versenyzett, amely hozzájárult bajnoki cím megszerzéséhez. Hittem abban, képesek vagyunk megnyerni mind a három címet, hiszen a láttam, milyen fantasztikus munkát végez a csapat és a HRC minden tagja. A HRC elnökeként büszke vagyok mindenkire, aki részt vett ennek az eredménynek a megvalósításában, és köszönöm a kemény, odaadó munkájukat és a versenyre ösztönző szellemiségüket. Szeretnék köszönetet mondani a sok szponzornak és rajongónak, akik támogatják a Honda versenyzőit.”

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x