HírekEseményekMotorverseny

Jorge Martin az első versenyző a MotoGP Paddockban, aki elkapta a COVID-19-et

Covid-19 a moto2-nNoha a legtöbb európai versenysorozat mindent megtett a COVID-19 terjedésének elfojtása érdekében, elkerülhetetlen volt, hogy egy maroknyi sportoló kapcsolatba kerüljön a vírussal.

A KTM Ajo Moto2 versenyzője és a 2020-as bajnoki címre pályázó Jorge Martin lett az első olyan versenyző a MotoGP sorozatban, akinek pozitív eredményt mutatott ki a tesztje.

A MotoGP kemény biztonsági intézkedéssorozatot hajtott végre a versenyzők és a csapatok személyzetének egészségének megőrzése érdekében, ideértve a távolságtartást, a korlátozott kapcsolatteremtést, a maszkok viselésének kötelezővé tételét és a rendszeres tesztelést. Hasonlóan a F1-hez, mindkét sorozat nagyon komolyan vette a versenyzéshez való visszatérést.

Mielőtt Martin tesztje pozitív lett volna a COVID-19-re, a cseh nagydíjon egy televízió társaság munkatársát is pozitívra tesztelték. Ezt a személyt, és mindenkit, aki szoros kapcsolatba került vele, azonnal elszigetelték. Akkor senki más nem lett beteg.

Részlet az Ajo csapat nyilatkozatából:

“Jorge Martin nem tudott Misanoba utazni a pozitív COVID-19 tesztje miatt. A spanyol versenyző jól érzi magát és otthon tölti a karantén idejét, tiszteletben tartva az egészségügyi hatóságok biztonsági protokolljait.

A Red Bull KTM Ajo Moto2 csapata reméli, hogy képes lesz gyorsan visszatérni a versenyzéshez, hogy folytassa a legutóbbi fordulókon végzett nagyszerű munkát.”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Egy másik csapat szerelője is pozitív eredményt ért el. A MotoGP cikke megjegyezte, hogy Martin és a szerelő egyaránt tünetmentes volt, de egyikük sem lépett be a karámba a San Marino Nagydíj előtt. Utazás előtt tesztelték őket, azóta otthon maradtak.

Martin mindössze nyolc ponttal van a bajnokság vezetője, Luca Marini mögött, ami különösen nagy csalódást jelent a versenyző számára, hiszen így eleshet az esélytől, hogy újabb pontokat szerezzen pozíciójának fenntartása – vagy túllépése – érdekében.

A Motorsport arról is beszámolt, hogy egy Moto3 versenyzőnek is pozitív lett a tesztje a COVID-19-re, de neki a következő tesztje már negatív lett. A biztos eredmény érdekében egy harmadik teszt elvégzésére is szükség van.

 

Forrás: Jalopnik, fotó: 123rf

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük