EseményekMotorverseny

Supermoto Bajnokság Tököl

Supermoto 090413 20A húsvéti nyúllal együtt rajtoltak el az ország legjobb supermotósai. Hímes tojás helyett díszes kupákat kaptak, a locsolás izgalmait pedig egy kis gumifüstöléssel feledtették. Tökölön beindult a 2009-es Supermoto Bajnokság.

Húsvét hétvégéjén az emberek általában azzal vannak elfoglalva, hogy milyen mívesen kanyarintsák rá a családtagok nevét a tojásokra, hány locsolót fogadjanak a ház hölgy lakói, vagy mennyire legyen zsíros a főtt sonka, netán torma is járjon-e mellé. A grande família látogatásának időpontját úgysem sikerül soha közös nevezőre hozni: apu őrjöng, anyu sír – ideális ünnepi hangulat.

Erre a problémára jelentett megoldást a tököli supermoto verseny. Otthon érzed magad, mégse vagy a családod körében. Bezingőz, gumifüst, és sültkolbász. Kinek kell a hímes tojás, ha ezt is lehet a menü a Feltámadás napján?!

Eredmények – Open kategória:

Első futam:
Urs Müller
Ralf Kolb
Ónodi Benjámin
Franz Rudisuli
Yres Lindegger

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Második futam:
Urs Müller
Alex Bruinner
Manuel Herczog
Ónodi Benjamin
Ralf Kolb

Összetett:
Urs Müller
Ónodi Benjamin
Ralf Kolb
Manuel Herczog
Franz Rudisuli

Egy nap. Nem kell egy egész hétvégét beálldozni legkedvesebb hobbinknak. Délelőtt edzések, majd időmérő, és délután jöhet máris a csontdaráló. Az ünnepi hangulat ellenére – vagy éppen ezért – sokan eljöttek a szezon első versenyére. Versenyzők és nézők egyaránt. A Prestige és az Open kategóriában is harminc nevezőt regisztráltak.

A környező országok bajnokai is tiszteletüket tették Tökölön, így a szlovén, a horvát, a szlovák és az osztrák supermoto-király is ott volt a mezőnyben. Ez a magyar szíveket görcsös összehúzódásra kéztette a bal pitvarban. Pláne úgy, hogy Tóth Ádám nyakán egy csinos nyakmerevítő díszelgett. Ő csak Lánczi Sanyi barátjának segített be. Ifjabb Kökényesi György pedig élete legrosszabb kondíciójában várta a hétvégét. Versenysúlyához képest 10 kiló minuszban volt Kiskökény.

Utolsó magyar mentsvárként a Motomax csapatban bízhatott a piros-fehér-zöld szív: Kecskeméti Márk, Holdonner Norbert és Ónódi Benjámin személyében. A hármas fogat közül aztán az vágta ki legjobban a rezet, akire a legkevésbé számított volna a néző.

Már az edzéseken erőt demonstrált a nemzetközi egység. A horvátok bajnoka, Viktor Bolsec négy tizedet adott a svájci Cyrill Scheiwillernek a királykategóriában. A legjobb magyar Kiskökény volt, a nyolcadik idővel kvalifikálta magát a 15 perc plusz két körös viadalokra, de az ő hátránya már két és fél másodpercnél is több volt. Vermes Sándor 12., Varga Oszkár 16., Lánczi Sándor 20., Holdonner Norbert a 21. Kecskeméti Márk a 22. legjobb időt motorozta.

Az Open géposztályban svájci henger a kvalin: Alex Bruinner, Ralf Kolb, Urs Müller és Franz Rudisuli foglalhatta el az első sort. Legjobb magyarként a kilencedik rajthelyről indulhatott a 16 esztendős Ónodi Benjámin. Ekkor még nem lehetett sejetni, de Ónodi öreg rókákat megszégyenítve csúsztatott keresztbe a nap folyamán.

Még több kép a galériában!Az Open kategória első futamának rajtjára a yamahás Urs Müller reagált a legjobban. Az apró svájci klasszis úgy játszadozott a mezőnnyel, ahogy nem szégyelt. Már az első kör végén megnyugtató előnyt harcolt ki magának, amit aztán ügyesen kamatoztatott a leintésig. Viszont a háta mögött kemény csata zajlott. Ónodi Benjámin Ralf Kolbot késztette kemény ellenállásra. A rutin sajnos győzött, de Beni teljesítménye elismerést érdemel. 16 évesen, a kilencedik helyről rajtolva, harmadik lett egy kemény nemzetközi mezőnyben.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük