fbpx

Supermoto Bajnokság Tököl

A második futamban annyit változott a koreográfia, hogy Urs Müller mögött Alex Bruinner és Manuel Herczog csatázott az ezüstéremért. Müller megint nagyon nyert, Bruinner második, Herczog harmadik. Ónodi a negyedik helyen futott célba, ami azt is jelentette, hogy Müller mögött a második lett összesítésben, a magyarok különversenyét pedig toronymagasan megnyerte. Valahogy így kell elkezdeni egy ígéretes karriert!

A Prestige kategória résztvevői presztizst csináltak a győzelemből. Első nekifutásra Cyrill Scheiwiller és Viktor Bolsec ugrott egymásnak. Sokáig úgy tűnt, hogy a svájci színeket képviselő Scheiwiller lekoppintja Urs Müller kűrjét, de Bolsec nem hagyta magát. A horvát hondás méterről-méterre dolgozta le hátrányát, és a pálya földes részén nem is váratott sokáig magára a kifékezés.

 

Innen már gyaloggalopp volt számára az első futam. Hat és fél másodperccel nyert Scheiwiller és Uros Nastran előtt. Kökényesi sérült motorral is a 6., Varga Oszkár a 15., Holdonner Norbert a 17., Vermes Sándor a 18., Lánczi Sándor a 22., Bohács Róbert a 27., Kecskeméti Márk TKO. “Elcsúsztam az egyik kanyarban és meglazult a kormányom. Biztonságosabbnak láttam, ha kiállok. Nehezen találtam a helyem a pályán, kevés időnk volt felkészülni a körülményekre.” – összegezte Kecskeméti az első futamot.

Eredmények – Prestige kategória:

Első futam:
Viktor Bolsec
Cyrill Scheiwiller
Uros Nastran
Kevin Reinhardt
Rudi Herger

Második futam:
Cyrill Scheiwiller
Viktor Bolsec
Uros Nastran
Kevin Reinhardt
Kökényesi György

Összetett:
Cyrill Scheiwiller
Viktor Bolsec
Uros Nastran
Kevin Reinhardt
Kökényesi György

A második futamban Scheiwiller csípte el a rajtot, és húzott el meggyőző tempóban a többiektől. Bolsec elrontotta a rajtját, a mezőny közepéből kénytelen volt előre verekedni magát. Az összetett győzelme úszott el a rossz reakcióideje miatt. Scheiwiller magánszáma senkit sem érdekelt az élen, Kiskökény ugyanis berajtolt az ötödik helyre. Hamar feljött a negyedik helyre, de tovább tudta felküzdeni magát.

Bolsec rohanása aztán végképp szertefoszlatta a magyar dobogó lehetőségét: előbb Kökényesin, majd a többieken is áthámozta magát a horvát bajnok, de Scheiwillert már nem érte utol. Második lett itt is, és az összetettben is. Kökényesi végül ötödik lett. “Nem ez a reális pozícióm. Idegi alapon 10 kilót dobtam le magamról, a kondícióm a nullával egyenlő. Ha jó formában vagyok, akkor dobogóra álltam volna. Most így jött össze.” – így Kiskökény. Varga Oszkár a 12., Vermes Sándor a 14., Lánczi Sándor a 14., Holdonner Norbert a 19., Kecskeméti Márk a 21. lett a Prestige kategória második futamában.

Nyolc forduló, tizenhat futam, és két bajnokság. A klasszikus “csak egy maradhat” szállóigét így már nem húzhatjuk rá a 2009-es magyar supermoto bajnokságra. Az előzetes versenykiírás alapján két bajnokot avatunk – legkésőbb október 18-án Szegeden. Az egyik király a Magyar Köztársaság Nemzetközi Supermoto Bajnokság uralkodója lesz, a másik pedig a Magyar Köztársaság Országos Supermoto Bajnokság királya. A kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad.

A Supermoto Magyar Bajnokság következő versenye április 19-én Kakucson lesz. A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

Supermoto 090413 02Supermoto 090413 11Supermoto 090413 18Supermoto 090413 23

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x