CsajokMotorokMotoros csajokMotorozás

Harsányi Anikó, aki MZ-vel járja az utakat

harsanyi aniko 13

Ekkor még nem is sejtettem, hogy van egy olyan dolog, hogy „motoros közösség”, és ott van rengeteg hozzám hasonló ember, akik szintén érzik a szelet, a benzingőz illatát, a sebesség mámorát, de a leginkább a szabadságot! Olyan volt számomra először, mint ha egy új világ tárult volna elém, ami eddig rejtve volt előttem. Persze eddig is láttam motorosokat az úton, de ők… mindig olyan kívülállónak tűntek akkor, ismeretlen, titokzatos és furcsa emberek, akikről csak annyit tudtam eleinte, hogy szeretik a motorokat.

Aztán, ahogy én is jártam az utakat a !saját motorommal! (Nem is tudod mekkora kincs ez!), úgy egyre kevésbé volt ismeretlen… egyre kevésbé volt furcsa és egyre kevésbé lett idegen. Rengeteg ember… mindegyik máshonnan jött. Másmilyen motorral jár, és másmilyen nézetei vannak a világról. De mégis …mégis olyan érzésed van közöttük, hogy nem vagy idegen, hogy barátok között vagy. És mindenkinek van egy nagyszerű története.

Ha most nem mentem volna tovább, nem csináltam volna meg a motoros jogosítványt, és nem motoroznék, egészen más ember lennék. Amikor a motoromon ülök, és csak átadom magamat a pillanatnak, olyan, mintha megszűnne tér és idő. Úgy érzem, mint ha bármire képes lennék. Bármit megtehetnék. Bárhová elmehetnék. Hogy nem félek semmitől és, hogy igazán érzem, hogy élek! Ez az én terápiám. Az én önbizalom hiányomra (mert van bőven!), a szomorúságomra, a kételyeimre, a félelmeimre. Mindenre, ami belül gyötör. Ilyenkor megszűnik.

Innen indulva jutottam el mostanra oda, hogy lassan nagyobb motorra ülök. Belevágok nagyobb távolságokba. Fel akarom fedezni a világot, és eljutni olyan helyekre, amikről eddig csak álmodtam. Imádom a rock’n roll-t és a klasszikus rock-ot meg a Road-ot. Elkezdtem tanulni gitározni és jövőre talán még egy rock n’roll tánc tanfolyamra is beiratkozom.

Nem telhet el úgy nyár, hogy nem voltunk legalább 1 motoros találkozón! És már többet költök a motoromra és a felszereléseimre, mint a fodrászra vagy cipőkre. És ha egyszer lesz gyerekem. Számára ez a világ már kezdetektől fogva biztosan nem lesz ismeretlen. És még ha félteni is fogom, de hagynom kell, hogy ezt az utat majd maga fedezze fel.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ezeket a dolgokat azért írtam le és azért szeretném megosztani veletek, mert szeretném megmutatni, hogy mindegy honnan indultál vagy, hogy milyen beállítottságú vagy. Ha csak egy kicsit is vonz ez a világ, ha csak egy kicsit is szeretnéd megkóstolni, milyen lehet a motoron mindezeket átélni, akkor vedd a bátorságot, és ne habozz, mert talán ez lesz életed eddigi legjobb élménye, amire mindig mosolyogva és boldogan fogsz visszaemlékezni, és amikor majd eljön az idő és leteszed a motort és visszagondolsz mindezekre az élményekre, akkor elmondhatod majd, hogy igazán éltél életedben!!!

harsanyi aniko 1harsanyi aniko 2harsanyi aniko 3harsanyi aniko 6harsanyi aniko 7harsanyi aniko 8harsanyi aniko 9harsanyi aniko 10harsanyi aniko 11harsanyi aniko 12

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük