fbpx
CsajokKiemeltNői motoros nap

Felvonultunk – Szabályosan Szabadon

nemzetkozi noi motoros nap 2010 clau 181 72A májusi eső aranyat ér – de ez inkább csak a mezőgazdaságra érvényes. Nekünk szerencsénk volt, és az első női motoros felvonuláson ragyogó napsütésben motoroztunk át a városon.

Már reggeltől kezdve folyamatosan csörgött a telefonom május 7-én. Hívtak a motoros lányok, hogy pontosan hányra és hova jöjjenek, és mi lesz, ha esni fog. Tanácsot csak annyit tudtam adni: húzzon mindenki esőruhát, induljon el, és akkor biztos kisüt a nap. Így is lett. Bár állítólag induláskor néhányan még eláztak, a programokon kellemes meleg és gyönyörű tavaszi idő fogadta a résztvevőket.

A napot délben kezdtük a Hungaroringen, a Motoros Akadémia vezetéstechnikai centrumában, ahol 12 hölgy gyűlt össze, hogy meghallgassák az iskola oktatóinak motorvezetésre vonatkozó tanácsait, és kipróbálják az új tanpályát. A feladatok nem kevés rutint kívánnak. A rendelkezésre álló idő alatt mindenkiben tudatosulhatott, hogy bőven van még mit tanulnia.

Mivel a délután négy óráig volt még egy kis idő, a gyakorlás után a tíz főre csökkent társaság motoros-rendőri díszkísérettel gurult át Kistarcsára, ahol pelust cseréltünk… na nem a szigorú egyenruhásoktól való rettegés miatt, hanem egy otthon maradt csemetét látogattunk meg csapatosan. Hiába, ha egy anyuka motorozik, szükség van efféle kitérőkre. A Hungaroringet mindeközben elárasztotta utánunk a vízözön.

Már tíz fővel is nehézkes volt átvergődni a városon a péntek délutáni csúcsforgalomban. Lelki szemeim előtt láttam, ahogy száz motoros lány araszol majd a Váci úton két órával később. Mint utóbb kiderült, az aggodalmam alaptalan volt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az Andretti előtt már kisebb tömeg gyűlt össze, mire odaértünk. A sok ismerős arc mellett rengeteg olyan motoros csaj is eljött, akikkel eddig személyesen még nem találkoztam. A lányok arcán látszott az öröm, és az izgalom, hogy milyen sokan vagyunk, és hogy vajon még hányan érkeznek a hátra lévő két óra alatt. A várakozás ideje alatt elfogyasztottuk a repi fagyikat, sőt még extra pizzák és jégkásák is fel-felbukkantak az asztalokon a csajok legnagyobb örömére.

 

0 0 votes
A cikk értékelése
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x