fbpx
EseményekKiemeltMotoros találkozó

Esőáztatta parti: 23. Biker Fest Udine

res 02Olaszország egyik legnagyobb motoros találkozója idén rekordot döntött: megkapta a legcsapadékosabb olasz találkozónak járó Oszkár-díjat ebben a szezonban. Az észak-keleti országrészre jósolt egész hétvégés csapadék sokakat vissza is tartott a motorozástól, de mi mégis ott voltunk.

Furcsamód ebben az évben az olasz motorosok száma elenyésző volt más európai motorosokhoz képest a 23. Biker Festen. A magyarok mellett szinte minden más európai állam is képviseltetve volt, de érkeztek az Egyesült Államokból, Oroszországból, és Ausztráliából is. A külföldiek talán nem az olaszországi időjárás jelentést figyelték egész héten, ezért el mertek indulni otthonról. Pedig a helyszín gyönyörű, az alpok lábánál elterülő kis falucska és környéke igazi motoros paradicsom.

Az időjárás miatt nehéz volt tartani a szabadtéri programok időtervét, de a szervezők gondoskodtak róla, hogy a tábor területén – az eső ellenére – senki ne unatkozhasson. Az üzemvezető-köpenyes, német Udo Bracht Burn Fighter Showját időről időre megcsodálhattuk a tábor különböző pontjain, és a hétvégén egy magyar motoros kaszkadőr, MikeBoy is tartott bemutatót, akit Borsay Szabi kísért el az útra. Ott volt még az olasz Sergio Canobbio és Stunt Action Group nevű csapata, akik hihetetlen figurákat mutattak be triál motoron és quadon.

A német Unimoto csapat egyenesen a világbajnokságról érkezett Osoppóba, amit minden évben Svájcban rendeznek meg. Ebben az évben a Moto Morini állította ki teljes modellpalettáját, és tesztmotorozással várta a motorosokat. Az új modellek közül a Granpassot és a Scramblert itt mutatták be a közönségnek. A másik érdekes motormárka a Boss Hoss, amely legalább egy körbenézegetés erejéig minden motorost érdekel hatalmas testével és V8-as Chevrollet motorjával.

Idén a zenei paletta műfajok szerint szétbontva szórakoztatta a nagyérdeműt. Csütörtök este a rock-blues napon a Gaetano Pellino és az Oracle King Blues Band és a Jimmy Joe Band zenélt még igen kis számú néző előtt. Muzsikájuk azonban fantasztikus volt. A hétvége hátralevő részében a szervezőknek volt lehetőségük improvizálni, hogy a koncertek ne maradjanak el az eső miatt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Rock’n’Roll és Psychobilly estén például a fedett sörsátorban csinált frenetikus hangulatot a szlovén Eight Bomb, valamint Johnny Boy vezetésével az Ice Cream Band.

A szombati rock/metál estén sajnos a fő zenekar, az UFO nem tudott megjelenni az Európában dúló rendkívül rossz időjárás miatt. Pedig a legendás angol bandának ez lett volna az egyetlen olaszországi fellépése. Helyette Pino Scotto, az immár 45 éves karrierrel büszkélkedő olasz rocker, valamint egy fiatal olasz banda, az Amantiyde csinálta a bulit.

Még több kép a Biker Fest-ről a galériában!

Ezen a hétvégén ugyanezen a helyszínen zajlott a 14. US Car Reunion, amire gyönyörű amerikai autók érkeztek. De persze a hétvégén elsősorban a különleges motoroké volt a főszerep. A Bikers Life magazin által szervezett motorszépségverseny első három helyezettje repülőjegyet nyert a 2010-es Daytona BikeWeekre.

A show legjobbja ezúttal az olasz Custombike cég Fenice nevű motorja lett, de ezen kívül számos olasz motorépítő műhely kiállította alkotásait. Köztük a Totti Motori, a Bepy Motors, a Biker Corner, a Crazy Chopper, a Stop&Go, a BCC, a Motorcycles Clinic, az Area 76, a MotoRanda, az Andreoli és a külföldiek közül Bob Votruba a Cseh köztársaságból.

Az amerikai autók szerelmesei a következő hétvégén is összefuthatnak egymással Olaszországban, ugyanis július 11-12-én hatodik alkalommal rendezik meg a Crousin’ Rodeot a Milánó melletti Buccinascoban, a Santa Maria Gudo Gambaredo tó partján. A tavalyi rendezvény sikerén felbuzdulva – ahol több mint 330 amerikai autó volt jelen – Európa több országából jelezték az amerikai autós klubok részvételi szándékukat. A német, osztrák, francia, és svájci klubok mellett a svédektől várhatjuk a legkülönlegesebb járműveket. A belépés ingyenes.

5 1 vote
A cikk értékelése

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x