Hírek

Egy vérbeli sportmotoros csaj – Denyse Brooks

denyse brooks 1Denyse bár már nem tini lány, 47 éve ellenére sok fiatalt megszégyenítve éli a motoros csajok nem hétköznapi életét.

Az amerikai hölgy egy minnesotai farmon nevelkedett, és mint oly sok esetben, ő is családja hatására vált a járművek, és ezen belül kimondottan a motorkerékpárok szerelmesévé.

A család használt háromkerekűeket, terepmotorokat, melyeket Denyse is előszeretettel ült meg amellett, hogy fiatal korában lovakat nevelt, tréningeztetett. 22 éves korában vette meg első saját motorját, ami egy 1988-as Kawasaki Ninja 250-es volt. Ez az első gép határozta meg azt, hogy a sportmotorok világában ragadt, és az ezt követő időkben is megmaradt ennél a kategóriánál.

A kis Kawát hamar kinőtte, és egy év múlva már egy Honda VFR700 nyergében rótta az utakat, mellyel néhány év alatt közel 64 374 kilométert tett meg. Később beszerzett egy Honda CBR600F4i-t is, és több egyéb típust is kipróbált, többek között a 600RR-t, és egy 2003-es Suzuki GSXR750-et is. Jelenlegi motorja egy 2013-as GSXR750.

Miután a GSXR-t megvásárolta, egy extrém kivitelű fényezéssel, felni átszinterezéssel, Pazzo márkájú fék és kuplungkarral, fémszál erősítésű fékcsövekkel, és többek között módosított rugóstagokkal látta el.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Denyse Brooks a motorozás minden terén jól érzi magát, így a versenypályák világa, a supermotozás, a terepmotorozás és a túrázások is közel állnak hozzá.

„Évente hozzávetőlegesen 10-15 ezer mérföldet motorozom közúton és versenypályán egyaránt. A sárga GSXR-embe is néhány év alatt beleszaladt 83 686 kilométer, mire eladtam. Részt szoktam venni az Int’l Raceway és a Road America által rendezett pályanapokon. Számomra nagyon fontos esemény volt, amikor 2011-ben, Alabamában részt vettem a Barber Motorosports rendezvényén. Jövőre mindenképp vissza fogok menni oda. Továbbá azt is remélem, hogy a coloradoi High Plains-en is részt tudok majd venni még ebben a szezonban. Már azt is a fejembe vettem, hogy 2015-re megszerzem a Central Roadracing Association (CRA) versenyengedélyét, és úgy fogok versenyezni.”

Hogy ne csak a slick gumikat és a speciális versenypálya aszfaltot koptassa, Denyse a múlt nyáron egy meglehetősen hosszú túrán vett rész, mely keretében meglátogatta többek között a Yellowstone és számos, egyéb nemzeti park nevezetességeit.

„A rövid bakancslistámon szerepel még az, hogy részt vegyek a Miller Motorsports Park versenyein, illetve hogy rajtoz állhassak a Man szigeti TT-n egy nap.”

Reméljük, Denyse Brooks álmai valóra válnak, és még hallunk róla, ahogy női motorosként további sikereket zsebelhet be.denyse brooks 2denyse brooks 3denyse brooks 4denyse brooks 5

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük