fbpx
HírekMotorokMotorozás

Több nő mint férfi: a nők átveszik a stafétát a motorvezetésben is

Több motoros nő szerzett jogosítványt, mint férfi

Hogy egyre több nő ül motorra, az valószínűleg mindenkinek egyértelmű. Azonban a statisztikák azt mutatják, hogy 2021 volt az első olyan év, amikor több nő szerzett motoros jogosítványt, mint férfi. Legalábbis Svájcban.

A hivatalos statisztika szerint 2021-ben 25.850 svájci lakos szerzett jogosítványt motorvezetéshez. Ebből 11.608 férfi és 14.242 nő. Így összesen 4.230.515 svájci rendelkezik motoros jogosítvánnyal (2.436.150 férfi, 1.794.264 nő).

Svájcban egyre kedveltebbek a motorkerékpárok, és leginkább a hölgyek kapnak rá a motorozásra. Anja Tschopp, a “The Riders” és a “Girls on Bikes” alapítója is úgy látja, hogy a motoros kultúra átalakul.

Amikor 2017-ben a “Girls on Bikes” közösséget elindította, még különlegesen hangzott, hogy egy nő motorozik. Ma ez már magától értetődő. Egyre több nő közlekedik motorral és egyre többen érzik így biztonságban magukat az utakon. Az sem meglepő, hogy a versenypályákon is erősödik a női jelenlét.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A márkák is reagálnak a megnövekedett érdeklődésre

Nemcsak a női szervezetekben aktív tagok száma emelkedett, hanem a női motortulajdonosoké is. A kedvelt olasz márka, a Vespa ügyfeleinek 40 százalékát a hölgyek teszik ki. És erre a növekedésre reagálnak a ruházatot és kiegészítőket gyártó cégek is.

Svájc legnagyobb motorimportőre már másfél éve érzékelte a változást és elkezdte megcélozni a motoros nőket.

A legnépszerűbb női motorkerékpárok

“Nem sok értelme lenne, ha férfiak próbálnának meg nőknek fejleszteni motoros felszerelést vagy ruhát, és férfiak akarnák megtalálni a nőknek megfelelő motort” – mondta Peter Hostettler. “Tehát üdvözöljük a hölgyeket a motorok világában, nemcsak ügyfélként, hanem az üzleti életben is. Reméljük, hogy a motoros nőket még inkább elismerik, éppúgy a versenypályán, mint a közutakon.”

Szóval ez már nem nagy szám. Mehetsz akár egy nagy motorral is, mehetsz a versenypályán is. A lényeg, hogy jó úton haladunk.

 

Címlapkép: mrwed54

5 1 vote
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Schön Brigi

Schön Brigi

A motorozást nemcsak hobbiként, hanem munkaként is űzöm. 2012 óta vagyok tulajdonos-ügyvezetője a Zo-Moto Kft-nek, ahol túramotorok bérbeadásával és motoros biztosításokkal foglalkozom. Emellett 2018-ban elindítottam az andride.eu oldalt, hogy motoros utazók számára nyújtsak információkat a túratervezéshez.

Subscribe
Visszajelzés

guest
1 Hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Livi
Livi
2022 június 20. 12:17

😉

1
0
Would love your thoughts, please comment.x