fbpx
EseményekHírekMotoros találkozó

Legyen még több motoros és robogós az utakon idén június 20-án!

31. Ride to work Day 2022 Motorozz Munkába napAz idei, 31. alkalommal megrendezésre kerülő világméretű Ride to Work Day az egyik legnagyobb lehet, minden idők legnagyobb rendezvénye – állítja a Ride to Work, az éves eseményt koordináló nonprofit szervezet. Ezen a napon minden évben több mint 8 000 000 amerikai közlekedik motorkerékpárral és robogóval a praktikus és hasznos közlekedés érdekében. A becslések szerint a további motorosok száma világszerte legalább 1 000 000 főre tehető.

Azonos távolságok esetén a motorkerékpárosok jellemzően akár 20%-kal gyorsabban érnek célba, mint az autóval közlekedők, különösen a forgalmasabb területeken. A motorkerékpárok és robogók emellett személyenként és kilométerenként kevesebb erőforrást használnak, kevesebb helyet foglalnak el az utakon és a parkolókban, és a motorosok boldogabban, koncentráltabban és energikusabban érkeznek meg, mint az autósok.

“Az emberek nem ismerik fel a közönséges motorozás társadalmi szempontból pozitív értékét a hasznos közlekedés szempontjából, és azt sem tudják, hogy valódi társadalmi károkat okoz az, hogy szinte mindenki alapértelmezésben az autókat használja – olyan hatásokat, amelyek túlmutatnak a nyilvánvalóan nagyobb környezeti lábnyom terhelésen. Az autók csodálatos gépek, de a motorkerékpározás okai messze túlmutatnak a szén-dioxid-kibocsátáson” – állítja Andy Goldfine, a rendezvény egyik szervezője.

Hírek a korábbi Ride to work napokról

A Ride to Work Day célja a lakosság, az üzleti élet és a kormányok tudatosságának növelése. Winston Churchill (és mások) híres mondása: “Mi alakítjuk az épületeinket, utána ők alakítanak minket”. Ez a gondolat az otthonokon és épületeken túli technológiákra is vonatkozik.

Ez a nap a motorkerékpárosok szélesebb körű megértését és toleranciáját hivatott elősegíteni, valamint további elismerést és bátorítást nyújtani azoknak, akik motoroznak. A Ride to Work Day-en egyesek ingáznak, mások bevásárolnak vagy ügyeket intéznek, és vannak olyanok is, akik egyszerűen csak azért hajtanak, hogy élvezzék az élményt.

Motorozz te is 2022. június 20-án! Motorozz Munkába, vagy bárhova!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x