EseményekHírekMotoros találkozó

Tanuld meg a defibrillátor használatát az újraélesztés világnapján!

Az újáélesztés világnapja 2021. Tartsd életben!Az újraélesztés világnapját 2018-tól kezdve minden évben október 16-án rendezik meg. Általában egészségügyi szervezetek szerveznek erre a napra az újraélesztéssel kapcsolatos programokat világszerte.

A globális kezdeményezés célja, hogy világszerte növelje a tudatosságot a kívülállók által végzett újraélesztés fontosságáról, és növelje a kívülállók által végzett újraélesztés tényleges arányát.

Azzal, hogy a mentőszolgálat kiérkezése előtt megkezdjük az újraélesztést és használjuk a defibrillátort, évente akár 200 000 további életet is megmenthetünk. Ezért fontos, hogy minél több laikus megtanulja a defibrillátor használatát és az újraélesztést.

Idén október 16-án Magyarországon is több helyen vehetünk részt olyan programokon, amelyeken ingyenesen elsajátíthatjuk az újraélesztés fortélyait.


“Magyarországon a hirtelen szívhalál a vezető halálokok közé tartozik, ráadásul az ilyen esetek többsége közterületen következik be, így fontos, hogy laikusként is megfelelő tudással rendelkezzünk. Országszerte mintegy  1500 defibrillátor érhető el nyilvános helyeken, használatukkal 6%-ról akár 74%-ra is növelhetjük a sikeres újraélesztés esélyét.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Fontos, hogy tudjuk és merjük használni ezt az életmentő készüléket, hiszen az esetek döntő részében a mellkas nyomása és az életmentő sokk leadása együtt ment életet.” – írják az Országos Mentőszolgálat Alapítvány Facebook oldalán.

2021-ben az Újraélesztés Világnapján ismét több helyen tanulhatjuk meg ingyen az újraélesztés fortélyait.

Mindkét helyszínen délelőtt 10:00 órakor kezdődik a program és 16:00 óráig tart.

A részletekért kattints a linkekre!

 

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük