fbpx
HírekKultúraMotoros zene

Sinful Passions – metál hegedűvel

altA karcagi együttes instrumentális metált játszik, gyönyörű hegedűszólamokkal tűzdelve. A koncertjeiken különleges hangulatot varázsolnak a zenéjükkel, ami üde színfoltja egy-egy eseménynek.

Pontosan erre figyeltem fel pár éve, ugyanis a karcagi motoros fesztiválon láttam és hallottam először a zenekart játszani. A „megszokott” rock előadók között, kitűnt a Sinful Passions… Emlékszem, néztem, amint felvonulnak a színpadra a srácok, a dögös cuccokba öltözött hegedűs csajokkal, és már alig vártam, hogy a beállás után belekezdjenek a koncertbe. Nem csalódtam!

Így, pár év után, szintén a karcagi motoros találkozón, a banda gitárosával, Elek Janival beszélgettünk. A kezdetek…

─ Az együttes 2006 februárjában alakult. Három hegedűs lány és egy srác hozta létre a formáció elődjét, majd egy este megkértek, hogy játsszam el egy Metallica szám szólóját. Egy másik zenekaromból, a Maximusból ismertek. Mondtam, hogy tegyünk még a zenébe egy basszust és egy dobot, s akkor jó lesz. Nyilván, ők a klasszikus zene, én pedig a rock világából jöttem, tehát kellett egy kicsit csiszolódnunk egymáshoz, de összetettük, amink volt. Csak kinéztem a folyosóra, és ott jött az egyik dobos srác, aki el is vállalta a feladatot… Volt régen egy nagyon jó közösségi terem, a HEMO, ami később ifjúsági ház lett. Ennek a pincéjében sok zenekar próbált. Jó kis közösség gyűlt itt össze, igazi egymást támogató emberekből.

Ezek szerint hamar összeállt a banda?

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

─ Igen, akkor az énekesünket a Maximusból kértem meg, hogy zenéljen velünk a koncerten. Nagyon jól sikerült a fellépés, és ezért együtt maradtunk, de Illés helyére Csöves (Balázs Peti) a Maximus basszusgitárosa került. Azóta is folyamatos tagcserékkel ugyan, de mindig előre lépdel az együttes. A régi bandából már csak én vagyok, de a mostani dobos srác, Kovács Kálmán is majdnem a kezdetektől zenél velünk. A basszusgitárosunk immár úgy tűnik, stabilan Lor Timur. Sokat erősödött a zenekar hegedűs fronton, két nagyon képzett hölgytagunk van, Kerekes Ági és Bukovszki Beatrix személyében.

Sok feldolgozást adtok elő: Nightwish, Apocalyptica, Stratovarious… Hogyan készül el egy szám?

─ Eleinte, ugye például az Apocalyptica adta magát a vonósokra, de Metallicát is játszottunk. A lányok megkeresgették a kottákat az interneten, és így próbálgatták az alapokat. Persze, sok hibás kotta található a világhálón, mert az amatőr műkedvelők elkezdik lekottázni a nótákat, de nem tökéletesen. Itt hallani kell a hibákat és kijavítani. Az Apocalypticánál fordult ez elő leginkább. Később kialakult egy közös zenei ízlés, már amennyire öt embernek ez lehetséges… Abba az irányba mozdultunk. Most már úgy megy, hogy elküldöm az adott dalt mindenkinek. Meghallgatják a saját zenei részüket, és ha kell, segítünk egymásnak javítgatni. A lányok leosztják egymás között a hegedűs szólamokat, megtanulja mindenki a saját részét, azután összerakjuk a számot. Szóval, eléggé gördülékenyen megy.

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x