EseményekHírekMotoros túra

Egy tini McGregorék nyomában

altAlig telt el öt hónap a motoros jogosítvány megszerzése óta, a 17 éves Natasha Moss máris olyan útra indult múlt ősszel, amiről még a túrások nagy része is csak álmodozik.

Angliából lemotorozott Afrikába, majd vissza, így szűk három hét alatt 7242 kilométert tett meg. A Hosszú motorozás lefelé (Long Way Down) útvonalát követte, a célja pedig hasonlóan nemes volt, mint annak idején Ewan és Charlie küldetése: pénzt gyűjtött a yorkhilli gyermekkórház számára.

És miért pont ennek az intézménynek? Natasha kisöccse születési rendellenességgel jött világra, és mindössze hat hetes volt, amikor a kórház orvosai korrekciós műtétet végeztek rajta. A műtét sikerült, a kisöcsi pedig életében először rámosolyoghatott a családjára.

A túra 15 országot érintett, az út során az angol lány kapott hideget-meleget, nem egyszer pedig Európa legfárasztóbb útjain vezetett keresztül. Natashát édesapja, a 37 éves Stuart is elkísérte az útra. A dolog pikantériája, hogy apa és lánya ugyanazon az áprilisi napon tettek sikeres vizsgát motorra.

„A kisöcsém nyúlszájjal született, a lyuk majdnem az orráig húzódott. A kórház szakemberei csodálatos munkát végeztek, alig vehető észre, hogy valaha baja volt. Szeretettem volna valahogy kifejezni a hálámat, és segíteni akartam a többi beteg gyerkőcön.” – mondta Natasha.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az ötlet azután fogant meg a lányban, miután megnézte a sorozatot, ami Ewan McGregor és Charley Boorman motoros kalandjáról készült.

Ewan és Charley hazaértek – Véget ért a Long Way Down

Nem tudom megmondani, hogy honnan jött a motorok iránti szeretet, de alig bírtam kivárni, hogy végre jogsit szerezhessek. A srácok által bejárt útvonal megszállottja lettem. A legnagyobb kihívást azonban nem az időjárás, az előttünk álló több ezer kilométer, vagy a tapasztalat hiánya jelentette, hanem az, hogy meggyőzzem anyut. Végül apának sikerült meggyőznie azzal, hogy ő is megszerzi a jogosítványt és elkísér az útra. Az utak minőségével sokszor volt problémám, ráadásul a rendkívül meleg idő miatt hamar kifáradtunk. De megérte! Csodálatos napokat töltöttünk el együtt!” – nyilatkozta a lány.

A befolyt összeget három szervezet közt osztja szét, ezek a Yorkhill Children’s Foundation, a Cash for Kids és a Children in Need.alt

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük