MotorbemutatóMotorokMotorozás

Az új BMW R nineT

Baloldalon vezetett kipufogó dupla végdobbal és variációs lehetőségekkel

Tökéletesen harmonizál a klasszikusan sportos roadster koncepciójával, a dupla kipufogódobbal kialakított, baloldalon kivezetett kipufogórendszer.

A BMW Motorrad kiegészítő-programja e téren is számos egyéni kialakítási lehetőséggel szolgál.

Határozottan „technikai” jellegű karaktert kap a nineT az Akrapović titánrendszerével. Egy-egy rövid, illetve hosszú összekötő cső segítségével a kipufogódobok felső- vagy alsó pozícióban is rögzíthetők, ami alapvetően változtatja meg a nineT külsejét, s ezzel karakterét.

Hagyományos hangolású futómű csúcstechnikával

A BMW R nineT első kerekén az S 1000 RR szupersport-géptől kölcsönzött fordított (upside-down) teleszkópvilla helyettesíti a BMW Motorrad boxermotoros modelljein egyébként megszokott Telelever konstrukciót.

Az eredmény pedig a legigényesebb technikával megvalósított, kifejezetten klasszikus összhatás. A hátsó kerék vezetésének feladatát központi rugóstaggal szerelt, egykaros Paralever felfüggesztés látja el.

A hátsó véghajtás háza három rögzítési pontot is kínál, amelyekhez például az oldalra helyezett rendszámtábla vagy éppen egyéni világítás csatlakoztatható. Mindemellett a nineT lengőkarja olyan kialakítású, hogy a szériakivitel 5,5 col széles, 17-es keréktárcsája helyére hatcolos méretű is beépíthető.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Vérbeli roadsterként a nineT nagynevű elődök példáját követve drótküllős kerekekkel készül, amelyek feketére eloxált, síkvállú könnyűfém felniből, szintén fekete alumínium kerékagyból és nemesacél küllőkből épülnek fel.

Radiális felfogatású, négydugattyús, Monoblock féknyergek és úszó ágyazású, 320 milliméter átmérőjű féktárcsák gondoskodnak a BMW Motorrad blokkolásgátlóval (ABS) közösen a mindenkor biztonságos lassulásról.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük