fbpx
HírekKultúraMotoros film

Az ördög nem alszik: Ghost Rider

Motorcsodák, csodamotorok

Persze minden kételkedés és rossz érzés addig tart, amíg egy pillantást nem vetünk a filmben felvonultatott motorarzenálra. Legtöbbjének ugyanis még csak lángolnia sem kell ahhoz, hogy hangos sóhajokkal kísért könnycseppeket hullajtson érte az ember.

Legfőképpen persze Blaze ménesét, ifjúkori chopperét illik megkönnyezni, melyet nem akármiről koppintottak: az eredeti gép egy szelíd motorosé, Denis Hopper lovagolta anno az Easy Riderben.

E modern kori alkotásban Peter Fonda játssza Mefisztót: hiába, az őskarakterek nélkül senki nem mer vasparipákat felvonultató szórakoztató filmet készíteni (ugye a Faterok Motoron című örökbecsűben is megjelent egy gyors igazságszolgáltatás erejéig).

Az állandóan poros, nappal picit szakadtnak tűnő kétkerekű után pedig különösen látványos az átalakulás utáni állapot, a láncból és lángokból álló aszfaltszaggató, ami annyira vagány, hogy csak és kizárólag az út közepén lehet vele közlekedni.

Easy Rider – Szelíd motorosok

A film felvonultat ezen kívül csodajárgányt szép számmal, mindenki megtalálhatja a neki valót, és a kritikus pillanatban együtt szisszenünk fel Johnnyval: a moci jól van?

A film tehát összességében nézhető, elsősorban azoknak ajánlva, akik egy szép motor látványáért a világ végére is képesek elmenni, ez esetben a történetet teljesen feleslegesnek tartják. Ők örülni fognak, mert a történet kezdő forgatókönyvírókat is megszégyenítő közhelysorozat. Akik viszont végigszenvedték ezt a 110 percet, azok reszkessenek: még legalább egy második rész várható!

CsamShop motoros pólók 2023 május

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x