fbpx
HírekKultúraMotoros film

Az ördög nem alszik: Ghost Rider

ghostrider 21Vannak jó motoros filmek, vannak rossz motoros filmek, és van a Ghost Rider.

Vannak jó történetek, vannak rossz történetek és van a Ghost Rider. Vannak jó képregény-adaptációk, vannak rossz képregény-adaptációk és van a… De minek ehhez Peter Fonda?

Mefisztó, köztudottan az alvilág ura, aki időről időre ragaszkodik hozzá, hogy az emberi társadalomból gyűjtsön be lelkeket. Mázlijára e humanoidok elég nagyravágyóak ahhoz, hogy időről időre önként is felajánlják ezt, fizetéskor azonban hajlamosak lelépni.

Itt jön a képbe a Szellemlovas: az ördög által néhány százévente megbízott ifjú eleinte négylábú-, majd vasparipával járja a világot, gyűjti az adósokat a pokol tüzére, és karbantartja a kárhozottakat. Amíg fel nem lázad.

Ebbe a munkakörbe került bele Johnny Blaze is, az ifjú motoros mutatványos, akinek más vágya sem volt az életében, csak a motorozás, az életveszély, no meg a lelátón ülő csinos hölgy megszöktetése. Amikor azonban apjáról kiderül, hogy súlyos tüdőrákban szenved, megjelenik a Sátán maga, és Johnny nem tépelődik sokat, hogy elfogadja-e a munkát…

Persze ha nézne filmet, tudhatná, hogy az Alvilág Urával nem jó buli üzletet kötni – apja például egészségesen ébred másnap, és így is marad, amíg délután bele nem hal egy rosszul sikerült mutatványba. A fiú meg ott maradt egy kellemetlen kötelességgel és az olthatatlan adrenalinvággyal, majd nyakába szakadt még az ifjabb sátán, Blackheart és kedves démon barátai.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ghost Rider

Színes, magyarul beszélő amerikai akcióthriller, 110 perc, 2007
Írta és rendezte: Mark Steven Johnson
Vágó: Richard Francis-Bruce
Főbb szereplők:
Johnny Blaze/Szellemlovas: Nicholas Cage
Mefisztó: Peter Fonda
Roxanne Simpson: Eva Mendes
Mack: Donal Logue
Blackheart: Wes Bentley

Sok más képregény-hőshöz hasonlóan a Szellemlovas is árnyalt, többsíkú karakter, aki fontos munkája mellett bonyolult magánélettel is rendelkezik. És sok más hőshöz hasonlóan ő is pórul járt, amikor filmre vitték történetét.

A hosszú éveken keresztül kidolgozott figura ugyanis másfél óra alatt csak annyit tud megmutatni magából, hogy részben a pokol jó munkásembere, ergo kissé negatív figura, másrészt jó okból vállalta el az állást, tehát mégiscsak pozitív. Ezen túl meg változatlanul őrülten szerelmes a Nőbe, akiről egyszer már le kellett mondania.

Szellemlovasként számító, kegyetlen karakter, egyszeri emberként meg meglehetősen buta, naiv bohóc, akit elég nehéz komolyan venni – ünnepelt sztárként még egy tévés interjú is komoly kihívások elé állítja. A film végére sem derül ki, mit eszik rajta az a csaj, kivéve persze, ha a tüzes pasi a zsánere.

 

Nincs még vége, lapozz!

5 1 vote
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x