fbpx

Az ördög nem alszik: Ghost Rider

ghostrider 21Vannak jó motoros filmek, vannak rossz motoros filmek, és van a Ghost Rider.

Vannak jó történetek, vannak rossz történetek és van a Ghost Rider. Vannak jó képregény-adaptációk, vannak rossz képregény-adaptációk és van a… De minek ehhez Peter Fonda?

Mefisztó, köztudottan az alvilág ura, aki időről időre ragaszkodik hozzá, hogy az emberi társadalomból gyűjtsön be lelkeket. Mázlijára e humanoidok elég nagyravágyóak ahhoz, hogy időről időre önként is felajánlják ezt, fizetéskor azonban hajlamosak lelépni.

Itt jön a képbe a Szellemlovas: az ördög által néhány százévente megbízott ifjú eleinte négylábú-, majd vasparipával járja a világot, gyűjti az adósokat a pokol tüzére, és karbantartja a kárhozottakat. Amíg fel nem lázad.

Ebbe a munkakörbe került bele Johnny Blaze is, az ifjú motoros mutatványos, akinek más vágya sem volt az életében, csak a motorozás, az életveszély, no meg a lelátón ülő csinos hölgy megszöktetése. Amikor azonban apjáról kiderül, hogy súlyos tüdőrákban szenved, megjelenik a Sátán maga, és Johnny nem tépelődik sokat, hogy elfogadja-e a munkát…

Persze ha nézne filmet, tudhatná, hogy az Alvilág Urával nem jó buli üzletet kötni – apja például egészségesen ébred másnap, és így is marad, amíg délután bele nem hal egy rosszul sikerült mutatványba. A fiú meg ott maradt egy kellemetlen kötelességgel és az olthatatlan adrenalinvággyal, majd nyakába szakadt még az ifjabb sátán, Blackheart és kedves démon barátai.

Ghost Rider

Színes, magyarul beszélő amerikai akcióthriller, 110 perc, 2007
Írta és rendezte: Mark Steven Johnson
Vágó: Richard Francis-Bruce
Főbb szereplők:
Johnny Blaze/Szellemlovas: Nicholas Cage
Mefisztó: Peter Fonda
Roxanne Simpson: Eva Mendes
Mack: Donal Logue
Blackheart: Wes Bentley

Sok más képregény-hőshöz hasonlóan a Szellemlovas is árnyalt, többsíkú karakter, aki fontos munkája mellett bonyolult magánélettel is rendelkezik. És sok más hőshöz hasonlóan ő is pórul járt, amikor filmre vitték történetét.

A hosszú éveken keresztül kidolgozott figura ugyanis másfél óra alatt csak annyit tud megmutatni magából, hogy részben a pokol jó munkásembere, ergo kissé negatív figura, másrészt jó okból vállalta el az állást, tehát mégiscsak pozitív. Ezen túl meg változatlanul őrülten szerelmes a Nőbe, akiről egyszer már le kellett mondania.

Szellemlovasként számító, kegyetlen karakter, egyszeri emberként meg meglehetősen buta, naiv bohóc, akit elég nehéz komolyan venni – ünnepelt sztárként még egy tévés interjú is komoly kihívások elé állítja. A film végére sem derül ki, mit eszik rajta az a csaj, kivéve persze, ha a tüzes pasi a zsánere.

 

Nincs még vége, lapozz!

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x