EseményekKiemeltMotoros találkozó

Az Indian Riders Fest harmadik kiadása az eddigi legnagyobb volt

Indian Riders Fest České Budějovice 2023Két héttel a Harley-Davidson 120 éves fesztiválja előtt, nem is olyan messze tőlünk, České Budějovicében az Indian motorok szerelmesei harmadik alkalommal gyűltek össze egy világtalálkozóra. A 39 nemzetből több mint 3000 fős rekordszámú részvétellel a márka történetének eddigi legnagyobb találkozója volt.

A fesztivál egyik fénypontja a szombati hatalmas felvonulás volt, amelyet a King of the Baggers bajnok, Tyler O’Hara vezetett, ahol 1500 motorkerékpár vágott neki a gyönyörű dél-csehországi utaknak, hogy a 39 km-es útvonal teljes hosszán integető és mosolygó bámészkodók fogadják őket.

Annak ellenére, hogy a rendezvény minden márka motorosai számára nyitott volt, a résztvevő motorkerékpárok közül közel 1350 Indian Motorcycle modell volt, ami felülmúlta a tavalyi 1200-as számot.

A felvonulás lebonyolítását a helyi hatóságok támogatták a szervezőkkel: közel 120 rendőr és 26 mobil egység segített lezárni a kereszteződéseket és feltartani a forgalmat az útvonal mentén, hogy a felvonulás zökkenőmentesen haladhasson. Ezenkívül hat buszjáratot töröltek vagy átirányítottak a nap folyamán, hogy a motorosok a felvonulás végén a Přemysl Otakar II térre tudjanak eljutni.

A végső gyülekező látványos fotózási lehetőséget biztosított, amikor az Indian motorosok csoportjai a történelmi tér közepén, motorjaikkal körülvéve kitűzték zászlóikat.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Indian Riders Fest České Budějovice 2023

“Hatalmas köszönet minden motorosnak, látogatónak és partnernek, aki eljött az Indian Riders Fest 2023-ra. Reméljük, mindenki fantasztikusan érezte magát és élvezte a hétvégi fesztivált. Szeretnénk továbbá köszönetet mondani az Indian Motorcycle-nek és az összes többi IRF-partnernek a folyamatos támogatásért, és hatalmas köszönet az IRF produkciós csapatának, hogy lehetővé tették ezt az eseményt. Alig várjuk, hogy jövőre ismét együtt ünnepelhessünk veletek az IRF nagyon különleges 2024-es ‘Back In Time’ kiadásán” – mondta Jean-Marie Guyon, az IRF szervezője.

Alaposan megünnepeltük a Harley-Davidson 120 éves évfordulóját Budapesten – csak vasárnap volt kapuzárás

Az IRF23 felejthetetlen élményt nyújtott a résztvevőknek, bemutatva az Indian Motorcycle gazdag örökségét és felkarolva a motorozás vibráló kultúráját. Elsöprő visszhangot váltott ki, hogy több mint 2000 jegyet adtak el elővételben az eseményre, és a fesztivál területét energiával töltötték meg, amikor 2500 motoros, köztük 1800 Indian Motorcycle gyűlt össze a motorozás és annak vibráló kultúrájának ünneplésére.

Indian Riders Fest České Budějovice 2023

“Jean-Marie és csapata ismét megcsinálta. Az IRF egyre csak növekszik, és valóban a világ minden tájáról érkező motorosok egyik legfontosabb célpontjává vált. A felvonulás lenyűgöző volt, igazán megható látni, hogy ennyi motoros összefog, hogy együtt ünnepeljük a motorjainkat, és látni a helyiek örömét és támogatását az útvonal mentén. Tudom, hogy Tyler, Jeremy és az Egyesült Államokból érkező vendégeink el voltak ragadtatva az eseménytől és a lelkesedéstől, amit mindenki tanúsított, aki részt vett rajta” – mondta Grant Bester, az Indian Motorcycle nemzetközi alelnöke.

Még több kép az Indian Riders Fest-ről a galériában

Az izgalmakat fokozta, hogy az Indian Motorcycle standján látható volt az exkluzív Challenger RR, amely a mindössze 29 legyártott példányból a harmadik, valamint a Challenger szívét alkotó PowerPlus motor kivágott darabja, amely közelebbről is megtekinthetővé tette a legmodernebb mérnöki és kézműves munkát, amely a Challenger-t páratlan erősséggé teszi az úton és a versenypályán.

Indian Riders Fest České Budějovice 2023

Ezen kívül a fesztivál részeként az amerikai motorkerékpár-kereskedők által “jóváhagyott” Budweis Custom Indian Motorcycle Show hat osztályban 32 izgalmas, személyre szabott Indian motorkerékpárt mutatott be, bemutatva az európai custom motorépítők kivételes kézműves tudását, és egyedülálló módon az egyetlen olyan custom show, amely 100 százalékban az Indian Motorcycles múltját és jelenét mutatja be.

A szombat esti szórakoztató programok során Tyler O’Hara és Jeremy McWilliams, a híres Indian Challenger és FTR motorkerékpár-versenyzők Grant Besterrel és Gary Gray-vel, a versenyzés, a technológia és a szerviz alelnökével közösen a nagyszínpadon átadták a fődíjas Indian Challenger-t egy szerencsés sorsolás nyertesének.

A sorsoláson részt vevők közül véletlenszerűen kiválasztott Noah a németországi Illertissenből érkezett, és megdöbbenve vette át az egyedi Indian Challenger versenymásolatot, amellyel O’Hara korábban aznap a felvonuláson is használt. Az Indian Scoutjával eseménydús utazás után a fesztiválra érkező Noah szinte szóhoz sem jutott, amikor megnyerte az O’Hara, McWilliams és Gray által aláírt egyedi Indian Challenger-t.

Indian Riders Fest České Budějovice 2023

“Tudod, majdnem nem értünk ide, mert apám utánfutóján útközben meghibásodott a gumiabroncs. Még mindig ott van, csak le kellett mondanunk róla” – nevetett Noah. “És most ezzel a csodálatos motorral indulhatunk el. Ez annyira őrületes, annyira boldog vagyok.”

A különböző élelmiszer- és kiskereskedelmi standok mellett a közönséget a Halálfal szívbemarkoló előadásai, a rendkívüli képességüket és pontosságukat bemutató rettenthetetlen kaszkadőrök, az amerikai nyugat lényegét megragadó, izgalmas rodeóelőadások, élő koncertek, az eredeti Indian Motorcycle ruházati bolt és az Indian Motorcycle Roadshow teherautója, amely a legújabb modellek tesztvezetését kínálta, izgalomba hozták.

Az Indian Riders Fest az Indian Motorcycle motorosok számára nélkülözhetetlen randevúvá vált, mindenkit szívesen lát, függetlenül a motorkerékpár márkájától, aki jövőre tervezi a részvételt, jegyezze be a naptárába a 2024. június 14-16. közötti nagyszerű IRF24 nyári hétvégét.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük