fbpx
Hírek

Az angol rendőrök végre fellépnek a robogós bűnözők ellen

robogos bunozes angliabanAz Egyesült Királyságban a rendőrség agresszív taktikát használ a gyanútlan helyi lakosokat és turistákat célzó bandák elleni küzdelemre.

 

Ahogy arról már korábban is írtunk, az Egyesült Királyság egész területén, de leginkább a nagyvárosokban gyakori az utóbbi időben a robogós bűnözők megjelenése. A rablók nemcsak a turistákat, hanem a helyi lakosokat is gyakran megtámadják, kirabolják őket, majd gyorsan elmenekülnek a  helyszínről egy erre tökéletesen alkalmas robogóval. 

A támadók általában ketten vannak, az egyik vezet, a másik a robogó hátsó üléséről követi el a bűncselekményt. Előfordul, hogy a járdára felhajtva kapják ki a járókelők kezéből a telefonjukat vagy a kézitáskájukat, amiben készpénzt sejtenek, vagy a piros lámpánál álló személyautó lehúzott ablakán keresztül veszik ki azt a sofőr mellől, majd elhajtanak. 

Az is gyakori eset, hogy a motorosokat támadják meg a robogós bűnözők. A piros lámpánál fegyverrel, macsétével fenyegetik meg a motorost, hogy szálljon le a motorjáról és adja azt át. Az is előfordult már, hogy savval öntötték le a dugóban álló motorost és így szerezték meg a motorkerékpárját. 

A rendőrség nagyrészt tehetetlen volt ezekkel a bűcselekményekkel szemben, mert egy korábbi esetben a bukósisak nélkül menekülő bűnöző balesetet szenvedett és megsérült, így a végén nem őt, hanem a rendőröket hurcolták meg. 

Most úgy tűnik, hogy a rendőrség megelégelte a személyiségi jogaikra hivatkozó pofátlan bűnözőket, és taktikát váltottak. Vezetésechnikai képzéseken gyakorlták ki azt a módszert, aminek segítségével úgy tudják kilökni a robogón menekülő rablók alól a járművet, hogy az lehetőleg ne sérüljön meg, így már sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy el is tudják kapni őket. 

A brisbani 7news felvételein jól látszanak a bűnesetek, és a rendőrség hatásos fellépése is. 

 
 
 
 
0 0 votes
A cikk értékelése
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x