HírekMotorokMotorozás

A Zapp kettős szabadalmat szerzett az innovatív I300 elektromos városi motorkerékpárra

A Zapp Electric Vehicles Group Limited egy brit székhelyű, nagy teljesítményű kétkerekű elektromos járműmárka tulajdonosa bejelentette, hogy európai szabadalmat kapott az i300 elektromos városi motorkerékpár két alkatrészére, amely várhatóan még ebben az évben készen áll az első ügyfélszállításokra.

Az Európai Szabadalmi Hivatal elismerése az i300 Z alakú külső vázára és levehető első sárvédőjére vonatkozik. A szabadalmak megadása kiemeli a Zapp által kifejlesztett technológia innovatív jellegét, amely támogatja a márka stratégiai jövőképét, amely a legmagasabb szintű formatervezési, teljesítménybeli, fenntarthatósági, gyártási és ügyfélélményt biztosító szabványokat foglalja magában.

A Zapp jellegzetes exoskeletonja két egy darabból álló, Z alakú, eloxált alumíniumból készült, egy alulcsontra szerelt alkatrészből áll. Ez forradalmi újdonságot jelent a motorkerékpár váztechnológiában, és központi szerepet játszik az i300 egyedülálló képességében, hogy a motorkerékpár teljesítményét és dinamikus kezelhetőségét a robogók kényelmével kombinálja.

A teljesen újrahasznosítható Zapp exoskeleton megoldás számos technikai, fenntarthatósági és kereskedelmi előnyt biztosít. A két egy darabból álló, Z-alakú exoskeleton-elem a hagyományos stílusú vázat váltja fel, amely több összekötött csövet és hegesztési pontot használ, így a jármű súlypontja és tömege alacsonyabb, ami javítja a kezelhetőséget és a biztonságot.

zapp i300 carbon le 5 4 zapp i300 carbon le 5 1 zapp i300 carbon le 5 2 zapp i300 carbon le 5 3 zapp i300 carbon le 5 5

Az exoskeleton csökkenti az összeszerelési alkatrészek számát, és helyet szabadít fel az ülés alatt a tároláshoz. A vállalat úgy véli, hogy az exoskeleton ideális platformot biztosít, amelyre további modelleket és származékokat lehet alapozni jelentős további beruházások nélkül.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Zapp második európai szabadalmaztatott alkatrésze az i300 levehető első sárvédője, amely először a kétkerekűek ágazatában egyedülálló, szinte végtelen színválasztékú személyre szabhatósági lehetőséget kínál. Az ügyfelek az i300 megvásárlását követően bármikor eltávolíttathatják az első sárvédőt, és kicserélhetik az általuk választott színű új darabokra.

A személyre szabást egy erre felhatalmazott “Zapper” végzi, aki egy márkás Zapp furgonnal érkezik az ügyfél otthonába vagy munkahelyére, és elvégzi a cserét. A jövőben a Zapp tervezi, hogy művészekkel és vezető kulturális személyiségekkel együttműködve limitált színkollekciókat hoz létre.

Az európai szabadalmak (EP4058343 – “Egy motorkerékpár vázára szerelhető üléstartó szerkezet” és EP4051563 – “Egy robogó első burkolata”) tovább erősítik a Zapp és debütáló terméke, az #i300carbon világszínvonalú technológiai és formatervezési elismertségét, amely már előrendelhető a Zapp honlapján, a www.zappev.com oldalon.

Swin Chatsuwan, a Zapp alapítója és vezérigazgatója elmondta: “Nem egy, hanem két európai szabadalom bejelentése rendkívül örömteli a Zapp számára, és bizonyítja a márka i300 elektromos városi motorkerékpárját megalapozó technológia és formatervezés innovatív jellegét. A mi exoskeletonunk átalakítja a kétkerekű váztechnológiát, és kulcsfontosságú ahhoz, hogy a nulla károsanyag-kibocsátású i300-as egy lépcsős robogó kényelmével és egy nagyobb motorkerékpár dinamikus teljesítményével rendelkezzen.

“A Zapp szabadalmaztatott levehető első sárvédői forradalmasítani fogják a kétkerekű járművek kategóriáját is, mivel a vásárlók számára számos színvariációs személyre szabási lehetőséget kínálnak, amelyek korábban kizárólag a szuper- és hiperautó-szektorban voltak elérhetőek. Az exoskeleton és a levehető első sárvédő kulcsfontosságú a Zapp azon elhatározásában, hogy kiválóan megtervezett, technikailag fejlett, nulla károsanyag-kibocsátású, élvezetesen vezethető termékekkel átalakítsa a kétkerekűek szegmensét. Ez azonban csak kettő az i300 több mint hatvan újszerű műszaki szempontja közül, amelyek tovább erősítik a termék jelentős vásárlói vonzerejét, ahogy közeledünk az idén később megkezdődő első szállításokhoz.”

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük