fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

Tokióban mutatta be a KTM a legújabb elektromos robogót

ktm E SPEED Tokio show 03 A Freeride-al a KTM már betört az elektromos motorok világába. A motor sikerén felbuzdulva és az ahhoz szükséges kutatásokat, innovációkat felhasználva pedig igyekszik meghódítani a városi közlekedésre szánt robogók piacát is.

 

Az új robogó az E-SPEED nevet kapta, hiszen a Freeridehoz hasonlóan nulla a káros anyag kibocsájtása, és az elektromos hajtásnak köszönhetően rendkívül csendes is. Az új tanulmány lényegében a Freeride kompakttá, városibbá tétele.

Stefan Pierer elmondta: „Mi, a KTM-nél hiszünk az elektromos meghajtások jövőjében. Hosszútávon ez a legjobb megoldás a rövid utak megtételéhez. Főleg azokban a régiókban lehetnek hasznosak ezek a járművek, ahol a környezet rendkívül sérülékeny. Ezek a kétkerekűek nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy ezt a közlekedési alternatívát jobban elfogadja a társadalom. Nem csak azért, mert környezetbarátak, hanem azért is, mert könnyű a használatuk, mozgékonyak és közben felejthetetlen élményeket nyújtanak.”

Mindemellett a KTM E-SPEED nem az a klasszikus városi cirkáló. A vonalvezetése, felépítése inkább a sportosság jegyében készült . A prototípus 11 Kilowattos és 36 Nm-es forgatónyomatékkal bír, így a kis cirkáló akár a 85 km/órás sebességre is képes.

ktm E SPEED Tokio show 04

 

ktm E SPEED Tokio show 01ktm E SPEED Tokio show 02

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x