HírekMotorbemutatóMotorok

A Honda e és a Honda CBR1000RR-R Fireblade SP fogadja a Red Dot Design Museum látogatóit

Red Dot díj honda Fireblade Honda EKét érdekes darabbal bővült a különleges kortárs formaterveket felsorakoztató Red Dot Design Museum – világszinten is egyedülállónak mondható – gyűjteménye.

A neves intézményben immáron a Honda következő generációs elektromos autója, a Honda e is szerepel, sőt a CBR1000RR-R Fireblade SP gyorsasági motort is megtekinthetik az érdeklődők. Előbbi a „Milestones in Contemporary Design” tárlat központi standján kapott helyet, annak a 76 darabos kollekciónak részeként, ami 2020 legjobb termékeit gyűjti egy csokorba a világ minden tájáról.

A kompakt, elektromos kisautó modern, jövőbe mutató konstrukciójával a Red Dot: Best of the Best 2020 díjat sikerült bezsebelnie, ami kétségtelenül a legnagyobb nemzetközi elismerés a Red Dot Award: Product Design keretein belül, hiszen az adott kategória legjobbjainak ítélik oda minden évben.

A Honda e kiválóságáról tanúskodik, hogy az okostermékek (ti. Smart Products) mezőnyében is elsőségre tört, míg kétkerekű márkatársa, a CBR1000RR-R Fireblade SP a motorkerékpárok között bizonyult a legkiválóbbnak.

A páros a 2020/2021-es tárlat szerves része, aki szívesen megtekintené őket, Németországban, az esseni Red Dot Design Museumban megteheti.

A Fireblade család legújabb tagja

A Red Dot 2020 díjjal elismert CBR1000RR-R Fireblade SP a legendás Fireblade család legújabb, legmodernebb tagja. Tervezésekor a „Versenyre született” jelmondat határozta meg a mérnökök munkáját, s olyan motorkerékpár született, ami páratlan teljesítményt nyújt a versenypályán és radikális formaterv jellemzi.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Red Dot zsűrije hosszú napokon át tesztelte a Fireblade-et, hogy teljesítményéről és használati értékéről egyaránt képet kapjon, nem csak a formaterv alapján döntöttek tehát.

Peter Zec hozzáfűzte: „Ha a Hondára gondolok, elsőként mindig a motorkerékpárok jutnak eszembe. A Fireblade nemes egyszerűséggel azért nyert, mert a Red Dot döntőbizottsága imádta, azt pedig tudni kell, hogy igazán őrült döntéshozókról van szó, közöttük egy profi motorversenyzővel, és a végsőkig próbára tették a motorkerékpárt. Nemcsak a dizájn elismerésre méltó, hanem a teljesítmény is, ez a legfőbb oka annak, hogy neki ítéltük a Red Dot díjat.”

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük