fbpx

Mikortól engedjük motorozni a gyereket?

Mikortól motorozzon a gyerekVannak szülők, akik amint járni tud a csemete, motort tolnak alá, és vannak, akik a motorozást lehetőleg kitolnák akkorra, amikor a gyerek már magáért felelős. Te melyik csoportba tartozol? Claudia maga is motorozik, mégis aggódik, mikor 7,5 éves kisfiát az apukája kiviszi a krosszpályára. Leírta nekünk a gondolatait:

“Gondolom most baromi büszkén kéne kirakni ezeket a fényképeket… De megmondom őszintén, hogy iszonyatosan féltem Őt…Ő Misi az én 7,5 éves kisfiam, és sokkal nagyobb az aggodalom bennem, mint a büszkeség.

Igen, én is motorozok, meg az apja is… De nem ilyen kicsin kezdtem…és az apja se… Nyilván hogy ez tipikusan az a helyzet, amikor a szülő akarja a saját álmait megvalósítani a gyerekkel – én sajnos ezzel nem jutunk közös nevezőre az apjával…nem érti, Nem fogja fel, vagy szimplán nem érdekli az, hogy mennyire aggódom a gyerekért úgy gondolom hogy hiába öltözteti fel biztonságosabb felszerelésbe, akkor sem kéne megteríteni a sorsnak…

És amikor azt látom, hogy elesik… hát annál nyomorultabb érzés nincs a földön.

Úgy tűnik, a 7 éves kor vízválasztó

Beszéltem más motoros anyukákkal – akinek Európa bajnok lett a most a fia! Én is baromi büszke vagyok…, de ő (a másik anyuka) is roppant mód félti a saját gyerekét, szóval nem feltétlenül bennem van a hiba… csak legalább ne minden hétvégén mennének ki a krosszpályára…

Csak bánatosan pislogok az ablak és az óra irányába. Ha bekanyarodik a kocsi, és látom Misit beszaladni a kapun, akkor esik le a kő a szívemről.”

Te mikortól engednéd a csemetéd motorra ülni?
1
Te mikortól engednéd a csemetéd motorra ülni?x
Van különbség a között, hogy lány-e vagy fiú?

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Clau

Clau

Császár Claudia fotográfus és újságíró, 2011-ben az ő fejéből pattant kis a Pető Intézetes gyerekmotoroztatás, a Négy kerékről Két kerékre program ötlete.

5 1 vote
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
1 Hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vidék
2020 augusztus 9. 11:52
Te mikortól engednéd a csemetéd motorra ülni?" Read more »

Egyik rokonommal beszéltük ezt a témát, a 7 éves motorrajongó lányom apropóján. Azt mondta, 11 éves korra teszi azt, mikor már eldől, hogy tényleg érdekli-e, és hogy van-e érzéke hozzá. Én ezt 12-13 éves korra teszem, nehogy már az én jogsimat meg szakoktatói papíromat vegyék el, mert a kisasszonynak annyira bejön a dolog, hogy nem bír magával, és elköti a vasat. Hozzáteszem, itt csakis országúti motorozásról van szó, segédmotorral, a krosszt túl veszélyesnek tartom (én is országúti motoros volnék). Nálunk a 9 éves nagyobbat nemigen érdekli a motorozás, anyuka nem motorozik, nagyszülők közül csak apám motorozott. 13 éves korára kiderül,… Read more »

1
0
Would love your thoughts, please comment.x