HírekKultúraMotoros film

A Furiosa előzménye megemlékezik a Mad Max főgonoszát alakító Hugh Keays-Byrne-ról

Hugh Keays-Byrne a Mad Max főgonosza meghaltHugh Keays-Byrne, aki a Mad Max-ben Toecuttert, a Fury Road című folytatásban pedig Immortan Joe-t alakította, 2020. december első napján békésen távozott az élők sorából. 

Brian Trenchard-Smith filmrendező, aki Keays-Byrne-t rendezte az 1975-ös A hong kong-i ember című filmben, egy Facebook-bejegyzésben jelentette be a színész halálát december 1-én.

“Szomorúan jelentem, hogy Hugh Keays-Byrne barátunk tegnap a kórházban elhunyt” – írta Trenchard-Smith.

Ahogy írta, a Mad Max főgonosza veleszületett humorérzékkel rendelkezett, nagylelkű volt, segítő kezet nyújtott a rászorulóknak és otthont adott egy hajléktalan tinédzsernek. Már jóval azelőtt, hogy ezek a kérdések divatossá váltak, törődött a társadalmi igazságossággal és a környezet megóvásával. Életét az emberiség egységének érzése irányította.

Keays-Byrne az indiai Kasmírban született 1947-ben, később a Royal Shakespeare Company-nál tanult. A Szentivánéji álom című produkció miatt utazott Ausztráliába 1973-ban, ahol később letelepedett.

A George Miller által rendezett 1979-es Mad Max című legendás motoros filmben a gazember Toecutterként szerepelt. 2015-ben a színész a The Independentnek elmondta, hogy „kellemes meglepetés” volt, amikor telefonhívást kapott Millertől, amelyben arra kérte, hogy térjen vissza a franchise-ba.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Mad Max: Fury Road című filmben egy másik főgonoszt, Immortan Joe-t alakította olyan nevek mellett, mint Tom Hardy és Charlize Theron. A film 2016-ban összesen 6 Oscar-díjat zsebelt be, köztük a legjobb filmnek járó díjat is.

Azt pontosan még nem lehet tudni, hogy George Miller mikor kezdi el forgatni a Furiosa előzmény filmjét, mert jelenleg egy másik mozin dolgozik, de a következő munkája ez lesz. Azt sem árulta el a rendező, hogy pontosan hogyan kíván emléket állítani Inmortan Joe-nak.

Az biztos, hogy az az Oszkár-jelölt partnerével, Doug Michellel együtt készítik el ezt a filmet is, és a stáblistában szerepel majd Anya Taylor-Joy, mint a 2015-ös Fury Road Charlize Theronja, valamint Chris Hemsworth is.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük