fbpx

A farmer világnapja: Trilobite 661 Parado női motoros farmer – VIDEÓVAL!

trilobite 661 parado lady 2019 30Egész életemben farmerben motoroztam, miért lenne ez másképp most. A környezetemben mindenki ugyanígy tett, mondhatom, hogy a mi társaságunkban ez a divat, de ez inkább egy öltözködési stílus, egy motoros életforma.

Tisztában vagyok vele, hogy motoros újságíróként arról kellene írnom, hogy öltözz fel biztonságosan, mert egy életed van, és a motoron a ruhád a karosszériád, és csak az tud megvédeni, ha valami történik. És nem kell, hogy a te hibádból történjen, mert rajtad kívül rengetegen közlekednek még a közutakon, akik balesetet okozhatnak.

Na ezt most leírtam.

Másrészről van a motorosoknak egy rétege, akik nem sportolási céllal motoroznak, nem azért, hogy gyorsan menjenek, hogy pályán motorozzanak, hanem mert az tényleg a szabadság érzését adja, hogy csak felülsz és oda mész, ahova akarsz és közben fújja az arcodat a szél és érzed a mezők illatát, vagy a városi szmogét, végül is mindegy.

q? encoding=UTF8&MarketPlace=DE&ASIN=B00K3LO5C0&ServiceVersion=20070822&ID=AsinImage&WS=1&Format= SL250 &tag=csam06 21Ehhez az életérzéshez nem illik a sícipőhöz hasonlóan kényelmes, műanyag motoros csizma, a színes bőr overall és a csukott sisak sem. Gondolom a fentiből érzed, hogy a „csak felülsz” mögött az van, hogy ugyanabban a ruhában ülsz fel, amiben amúgy is vagy. Az, hogy egy sisakot húzol a fejedre, a szükséges rossz. Végül is lehetne sapka is, csak azt lefújja a szél.

Sokak szerint biztos szerencsém volt, hogy soha nem volt komoly balesetem motorral, így nem derült ki, hogy a farmer mennyire nem védene meg. Szerintem azért az is számít, hogy mindig óvatosan, figyelmesen motoroztam, és biztos nyom a latba az a huszonpár év rutin is, ami mögöttem van.

trilobite 661 parado lady 2019 18Nem vagyok egy kanyarvadász, nem rakom le a térdem a kanyarban sőt nem kanyarodok százzal, de rengeteget motoroztam Budapesten a városban, mindenféle forgalomban, és több tízezer kilométert lenyomtam Európa útjain is, ráadásul többféle stílusú motort is teszteltem ezalatt. Mindig farmerben.

Próbálkozásaim voltak. Volt fekete bőrnadrágom, amíg ki nem híztam, és cordura nadrágom is, de nem bírtam elviselni magamon. Ami már legalább húsz éve velem van, egy bélelt motoros esőnadrág, de amint érzékelhető, ez „csak” egy esőruha, amit adott esetben hidegebb időben is használható, sőt síelésre is tökéletesen alkalmas.

 

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x