fbpx

Erős és biztonságos: Bering Lady Toma női motoros farmer teszt VIDEÓVAL!

bering lady toma 1Nincs mit tenni, én egy farmeres csaj vagyok. Ez az a ruhadarab, amiben jól érzem magam a hétköznapokon, és így van ez motorozás közben is.

Mindenféle nadrágot próbáltam már az elmúlt 22 év alatt a motorozáshoz, ismerem a veszélyeket, az okokat és a következményeket is, de mégsem tudok másban kényelmesen motorozni. Nem véletlen, hogy már évek óta keresem a tökéletes motoros farmert. Persze még a tökéletes utcai farmert sem sikerült megtalálnom, mert ha találok egyet, ami tetszik is és kényelmes, akkor azt addig hordom, amíg rövid időn belül le nem rongyolódik rólam.

Persze ahogy talán mindenkinek, az első motoros élményeim nekem is farmerosak voltak. Ez volt “A” nadrágom, nem gondoltam, hogy egyetlen rövidke túrára vennem kellene mást. Persze amikor kiderült, hogy ez az egyetlen túra kicsit tartósabbnak bizonyul, vettem bőrnadrágot. A ’90-es évek közepén még az oldalt végig fűzős volt a menő. Amúgy praktikus is volt ez a megoldás, mert a fűzők segítségével könnyen a viselője alakjára lehetett igazítani, és 1-2 kiló plusz vagy mínusz sem ártott neki.

q? encoding=UTF8&MarketPlace=DE&ASIN=B01J9Y333I&ServiceVersion=20070822&ID=AsinImage&WS=1&Format= SL250 &tag=csam06 21Aztán vettem rendes (nem fűzős) bőrnadrágot is. Az is Bering volt. Még ez sem tudott semmi extrát, bár már női fazonú volt, és egy vékony selyem bélés volt benne, hogy jobban csússzon, mikor felveszem, és ne tapadjon a melegben. Pár éve adtam el, mert úgy tűnt, már végleg kihíztam. Szerintem most megint jó lenne, de így jártam. Úgyis kiment már a divatból.

Aztán jöttek a műanyagok. Eleinte megfelelt a farmer + bélelt esőruha kombó a hidegebb napokra, de később már mindenhol azt hallottam, hogy csak a cordura a biztonságos. Ez az erős anyag megvédi a motorost egy esésnél, és ezekben már protektorok is vannak. Tényleg próbálkoztam. Az IXS nadrágom már egészen csinosnak volt mondható, de ember legyen a talpán, aki egy ilyenben motorozik nyáron. Vagy netán bemegy egy boltba vásárolni.

Később, amikor a Joe Rocket kabátomat vettem, vettem hozzá egy nyári nadrágot is. Ez is cordura volt, de több volt benne a rugalmas, szellőző rész, sőt az egész oldalát széjjel lehetett cipzározni. Nem tudom, mi volt vele a baj. Talán, hogy fekete. A feketét farmerben sem szeretem. A végén ezt is eladtam, mert csak foglalta a helyet a szekrényben. És persze mindig maradt a jól bevált farmer.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Ajánlom másoknak is
5 1 vote
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x