Hírek

Miért halt meg egy 16 éves fiú a Karthago koncerten?

karthago egyuttes„Volt egy fiú…” – ismeri mindenki a dal szövegét. Hatala Csenge kultúrdetektív könyve nemrég jelent meg a Karthago koncerten 36 évvel ezelőtt meghalt 16 éves fiú esetéről.

A Karthago együttes Requiem című száma a fiú emlékére íródott, és számos legenda, szóbeszéd terjedt el a sajnálatos eseményről.

Hatala Csenge feltáró dokumentarista regényében utánajárt mindennek, aminek csak lehetett, s egészen új szemszögből olvashatunk a történtekről, a fiúról, a közösségről, amiben élt és a Karthago-val kapcsolatos pletykákról, a Kádár-rendszer által eltitkolt dolgokról…

A könyv ismertetője szerint:

„Volt egy fiú… akinek emlékére a Karthago együttes 1981-ben megírta a Requiem című slágerét. A dal országos és nemzetközi sikereket aratott, a mai napig több ezer ember énekli a koncerteken, ihletőjére mégis nagyon kevesen emlékeznek.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ki volt a székesfehérvári koncerten elhunyt fiú? Vajon mi történhetett vele azon a sokat emlegetett, februári estén, és miért nem mesélte el még senki a történetét? Hatala Csenge Requiem című nyomozási naplójában többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ.

Csenge további izgalmas dilemmák nyomába ered: Kitiltották-e a Karthago zenekart Fejér megyéből a koncerten történt, tragikus esemény miatt? Kik azok a csövesek? Mi a közös a Technokol Rapidban és a Parkánban? Hogy született meg a Requiem című, híres dal, és milyen fogadtatása volt, amikor először játszották?

Hatala Csenge a valós eseményeken alapuló történetek megszállottja. Első könyvében, a Hírzárlat című dokumentarista regényben az 1973-as balassagyarmati túszdráma eseményeit és utóéletét dolgozta fel. A kötet 2015-ben jelent meg az Athenaeum Kiadónál.” (lira.hu)

Forrás: lira.hu
Fotók: Fémforgács, lira.hu

És hallgassuk meg a Requiem című dalt is!

hatala csenge requiem

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük