CsajokTetkó a csajokon

Várandósan tetováltathatok?

terhesseg tetovalasA várandósság ideje alatt, mint köztudott, nagyon sok minden tilos, például az alkoholfogyasztás, a dohányzás, hiszen a magzat fejlődéséhez elengedhetetlen a mérgektől mentes környezet a mama pocakjában. De mi a helyzet a tetoválással?

Dr. Holly Cummings, a Penn Medicine nőgyógyász professzora szerint, természetesen tilos a terhesség ideje alatt varratni, hiszen a bőrbe egy idegen anyag kerül.

A tetoválófestékben lehetnek nehézfémek, mint például ólom, arzén, higany. A kismama szervezetébe jutva, ezek a fémek leginkább a terhesség első harmadában veszélyesek.

Ugyanis, ekkor kezdenek el kialakulni a magzat szervei. Az, aki elmegy tetováltatni, mindenképpen kérdezze meg a tetoválót, hogy milyen festéket használ.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Mindezek mellett, nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy senki se menjen „házi tetoválóhoz”, akinél már a körülmények is kétségesek, a higiéniai dolgokat illetően.

A tetoválásnál a sterilitás a legfontosabb, és az, hogy a tetováló mindig kesztyűt használjon, s megfelelő módon kezelje le a felületet.

A tűről nem is beszélve, hiszen ha nem azt látod, hogy egy vadonatúj tűt vesz elő a tetováló, gyorsan húzz el onnan, ki a székből.

A tetoválás, ahogyan erre is láttunk már számtalan fotót az interneten, könnyen elfertőződhet, ami szintén nem tesz jót a fejlődő magzatnak, de az anyának sem.

Összegezve tehát, ha mód van rá, inkább várjunk a tetoválással a szülés után, mert nem jó kísérteni a sorsot, hogy ne adj’ isten bármi történjen, hiszen a kismama szervezete, reakciói is megváltoznak mindenre.

Forrás: HáziPatika
Fotó: InkedMag

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük