HírekMotorbemutatóMotorok

A Ducati Diavel 1260 Lamborghini csak 630 példányban készül, le ne maradj róla! – VIDEÓVAL!

Ducati Diavel 1260 LamborghiniA Ducati Diavel 1260 Lamborghini két rangos olasz márka együttműködéséből született. A két márka osztozik az olyan értékeken, mint a sportosság, a dizájn és a részletekre való odafigyelés.

Mindkét olasz gyártó gyökerei az Emilia-Romagna tartományban található Motor Valley-ba nyúlnak vissza, ahol a világ számos jelentős autóipari vállalata található.

E projekt megvalósításához a Ducati tervezői a Lamborghini Sián FKP 37-et választották inspirációnak. A márka valaha gyártott legrangosabb autója mindössze 63 darabban készült, amelyek mindegyike egyedi vásárlói igényekhez igazodva a kizárólagosság és a dizájn és az innováció remeke.

A Sián FKP 37 a maga 819 LE (602 kW) leadására képes, kombinált hő- és villamos energiával hajtott motorjával a valaha készült legerősebb Lamborghini. A külseje a Lamborghini Countach ihlette  borotvaéles vonalakkal, aerodinamikai eleganciával és összetéveszthetetlen sziluettel rendelkezik.

Rendhagyó, egyedi, összetéveszthetetlen.

A Diavel a Ducati egyik népszerű modellje, amely személyiségével képes meghökkenteni a rajongókat, a telivér motorblokkjának és a sportos nakedekre jellemző úttartásával és kialakításával, amely a stílus ikonjává tette. Nem véletlen, hiszen „Made in Italy” és az sem, hogy több rangos nemzetközi elismerést is kapott ez a modell, mint például a „Red Dot Award” és a „Good Design Award”.

A Diavel 1260 S alapjaira építve a Diavel Lamborghini koncepciója átviszi a Sián FKP 37 alapfogalmait a motorkerékpárok világába, áttervezve a Diavel legjellemzőbb alkotóelemeit. Az új, könnyű kerekek kifejezetten emlékeztetnek az autó kerekeire, csakúgy, mint a szénszálból készült légbeömlők és a hűtő burkolata is. Végül a tipikus Ducati vörösre utal a Brembo féknyergek színe.

A motorkerékpár minden részlete – amelyet a Centro Stile Ducati tervezett át erre a konkrét projektre – könnyű és értékes anyagból készül, például szénszálból, amelyet szintén az autó ihletett. A hűtőburkolaton és a légbeömlőkön kívül a kipufogó burkolata, a spoiler, a központi üzemanyagtartály fedele, az ülés burkolata, az első és hátsó sárvédők, a műszerfal burkolata és a fényszórókeret is karbonból készülnek.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

“Meggyőződésünk, hogy a designunk erős és az egyik legismertebb a szektorban” – mondja Mitja Borkert, az Automobili Lamborghini design vezetője. „Az egyedi sziluett, ami tiszta, de rendkívül egyedi, meghatározza a design nyelvünk alapját. Az elképzelt design megközelítés lehetővé teszi számunkra, hogy az alapokat más termékekbe is átvigyük: ezt erős csapatmunkával, stílusunk megosztásával és azzal érhettük el, hogy ez a két márka ugyanazon értékek mentén inspirálódik, és elkötelezettek a „szórakozva vezetés” iránt.

“A Ducati Diavel, amelyet a Lamborghini Sián ihletett, közös értékeinket ünnepli: mindketten olaszok, eredendően sportosak, és design mindig fontos megkülönböztető eleme az alkotásainknak” – mondja Andrea Ferraresi, a Ducati Centro Stile igazgatója. “A Diavel 1260 Lamborghini ugyanazon design nyelv használatával jött létre, amitől a Sián FKP 37 is különleges lett.”

 

Forrás: Ducati, Lulop

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük