EseményekMotoros találkozó

A Citások most nem örülnek: elmarad a Citadella motoros találkozó is

citadella motoros talalkozoMotorozni jó, barátokkal együtt motorozni még jobb, barátokkal és még több száz ismeretlennel pedig fenomenális érzés. Szeretem Budapestet, itt nőttem fel, ezért Budapesten motorozni is szeretek. De most nem lehet… (a szerk.)

A fenti mondatok Stefán Zoltán alias SbS tollából származnak és a Citadella Motoros Találozó történelmi oldalán találhatóak. Az oldal már jó ideje nem frissül, de még mindig megtaolálhatóak rajta a régi citadellás képek. Na az 1991-es első Citadella motorozáshoz képest nem is olyan régiek a 2006-2009-ben készült fotók és cikkek, de azért találhatunk fenn néhány érdekességet.

“… szeretek felmenni a Citadellához és utána körbemotorozni a városon. Nem mindenki érez hasonlóan, hisz különbőzőek vagyunk. Sok emberrel beszélgettem, akik azt mondták: “Áááá én oda nem megyek”, “Micsoda marhaság, inkább gurulok egyet a városon kívül”, már belátom igazuk van, mert ha mindenki szeretne feljárni a Citadellához több ezren lehetnénk, az pedig már igencsak durva lenne.

Szóval, jól van ez igy, legyenek akik szeretnek ide járni, és legyenek akik nem szeretnek. Viszont akik feljárnak 99%-ban normális (igazából nem is tudom miért nem irok ide 100%-ot ???) , hétköznapi, a közlekedési szabályokat betartó emberek. És hogy durrogtatnak, meg dudálnak? Szerintem hétköznap ezt nem teszi senki, hadd tegye már meg havonta egyszer!

Mi is keményen dolgozunk, hajtunk egész hónapban, az élet manapság már igen nehéz és kemény. Szeretnénk fél órát lazítani, fél órát együtt motorozni a városban, szeretjük, ha az emberek ránk mosolyognak és integetnek amerre megyünk, mert MI SZERETJÜK BUDAPESTET!”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ennyi a motivációja a havonkénti motoros felvonulásnak, ami 1991 óta minden hónap első szombatján Budapesten a Citadellától indul. A városon keresztül motorozva néha akár 1000 motorost hoz össze ez az esemény, amiről én nem is tudom, hogy az elmúlt 29 év alatt előfordult-e valaha, hogy nem tartották meg.

A Citadellán mindig van valaki a hónap első szombatján. Nem számít, hogy tél van-e vagy nyár, hogy esik-e vagy nem. Az igazi fanatikus Citások mindig ott vannak és mindig gurulnak együtt valamerre.

2005 környékén a közvélemény megpróbálta megrendíteni a legendás városi összejövetelt és több cikk és elemzés született arról, hogy a motorosok hogy randalíroznak a városban és hogy teszik tönkre az ott élők életét – havonta egyszer. Persze annak, aki bele akar kötni valamibe a havi egy alkalom is sok. Annak, aki motorzni szeretne a barátaival, annak pedig túl ritka ez az intervallum.

Az utóbbi években már rendőri felvezetéssel folyik a Citadella Motoros Találkozó. Ez jó, mert a rendőrök miatt elmaradoztak a rendbontók és a városlakók is megnyugodhattak, hogy kordában vannak tartva az elvetemült bikerek. A Citadella motorozás egy fogalom lett, amit hónaporól hónapra várnak a motorosok.

Most sajnos hiába. Ezúttal a járványügyi helyzetre való tekintettel nem lesz Citadella április 4-én, pedig ez a hónap első szombatja. Mondjuk ahogy a motorosokat ismerem, szerintem lesz olyan, aki ennek ellenére felnéz majd, hogy mi a helyzet, de most inkább MARADJATOK OTTHON, ha lehet!

Lesz még Citadella találkozó. Reméljük, hogy minél hamarabb!

Addig is nézd  meg ezt a videót a 2020.március 7-i Citadella Motoros Felvonuulásról:

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük