fbpx

Az utazómotorok legjobbja: Honda GL1800 Gold Wing 2020

Honda Gold Wing Tour DCT Airbag 2020 032018-ban a Honda mérnökei tetőtől talpig áttervezték a Gold Winget. Munkájuk eredményeként a korábbinál jelentősen könnyebb, új vázra és szintén új, dupla lengőkaros első felfüggesztésre épülő modell született.

Akkor a Gold Wing-et egyebek mellett elektromos mozgatású szélvédővel, Apple CarPlay™ alkalmazással, intelligens kulccsal (Smart Key), négyállású üzemmódkapcsolóval, hegymeneti asszisztenssel (Hill Start Assist) és kipörgésgátlóval (Honda Selectable Torque Control, HSTC) tettek még vonzóbbá. Mozgatásáról hatalmas, hathengeres erőforrás gondoskodik, melynek hatékonyságát hengerenként négy szelep fokozza.

A 2020-as modellév továbbfejlesztett üzemanyag-befecskendező rendszert és DCT-t hozott, így még könnyebben irányítható a modell kis sebességnél, a Tour kivitelt pedig áthangolt futóművel és nagyobb utaskapaszkodóval látták el. Mindezt egy új, roppant látványos fényezéssel fejelték meg a legendás japán gyártó szakemberei, tudniillik a Matt Ballistic Black Metallic színben pompázó Gold Wing DCT mellett a Pearl Glare White Gold Wing Tour is megjelent a választékban.

A Honda Gold Wing már a 999 cm3-es ősmodell 1975-ös bemutatkozásakor ikonná vált, s azóta is az utazómotorok legjobbjaként tekinthetünk rá. Több évtizedes pályafutása során mérete és összlökettérfogata is folyamatosan nőtt, egyúttal luxus, minőség és kényelem terén is évről évre egyre magasabbra tette a lécet.

Két évvel ezelőtt újabb mérföldkőhöz érkezett a típus…

Honda Gold Wing DCT 2020 01… méghozzá történetének talán legjelentősebb állomásához. A vásárlói igények változására reagálva a Honda munkatársai radikális változtatásokat hajtottak végre a modellen, teljesen új irányba kormányozva az ikonikus zászlóshajót. Elődjével szemben ez egy karcsú, könnyű és elképesztően fordulékony jármű lett, ami olyan vezetési élményt nyújt, ami a fiatalabb pilótákat is lenyűgözi.

Nászút arany szárnyakon

Hogy az újonc még magasabb műszaki színvonalat képviselhessen, a 2020-as modellévre még kifinomultabbá tették a fejlesztők, a menetkomfortot és a manőverezhetőséget egyaránt számottevően javítva. Hatékonyabbá vált a látványos, hathengeres boxermotor is, így még nagyobb teljesítmény, illetve nyomaték kényezteti a vezetőt és utasát a stílusos kalandozások során.

Ajánlom másoknak is

Cseréld a bukósisakodat sapkára!

5 1 vote
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x