fbpx
Hírek

Benzincica

Benzincica 4Bemutatom Sárit. Mentett cica, Anyukája csavargó volt, Sári így az utcán született. A motoromat nagyon szereti, nem fél tőle, legalábbis, amíg az csöndben van.

Első találkozásunk nem volt felhőtlen, kis fiatal kölyök volt még. Motorral érkeztem, és a cordura zörgése-csörgése-nyikorgása nagyon megijesztette. Rácsimpaszkodott az ajtókilincsre, hogy tessék engem innen kiengedniiii!

Idestova 3 éve él velem, tökéletes szimbiózisban vagyunk. Ember és macska, macska és ember. A Sári meg én, én meg a Sári. A motoromat nagyon szereti, nem fél tőle, legalábbis, amíg az csöndben van. Ha beindítom, akkor azért elszalad. De szívesen felugrik rá, és amikor érkezem haza, már messziről felismeri a hangját, és szalad elém, dörgölőzik a motorhoz.

Felelős gazdiként minden állatkámat ivartalaníttatom, így ez a “végzet” Sárit is utolérte. Az operációt, és a lábadozást eleinte nagyon jól viselte, ám egy hét múlva már nagyon zavarták a varratok, és persze hétvégén látott hozzá az eltávolításukhoz, amit igyekeztem megakadályozni.

De hogyan kössük be egy aktív macska hasi sebét?

Készíts elő:

 • egy köteg mull-lapot,
 • folyékony Betadint
 • ollót,
 • 3db mefix csíkot, 2,5 cm szélesből, egyenként kb. 80 cm hosszút.

Benzincica 2Kezdődhet az akció:

 1. Hajtogasd össze a mull-lapot, tégy rá Betadint.
 2. Húzd le a mefixről a hordpapírt, készítsd magad mellé.
 3. Fektesd a macskát az öledbe, egyik kezeddel nyomd rá a betadinos gézt a hasára, a másikkal fogd le a macskát, a harmadikkal meg tekerd körbe rajta a mefix csíkokat.
 4. Konstatáld, hogy a betadinos géz egyáltalán nem a seben van.
 5. Bontsd le az összecsavarodott, csupa szőr mefixet a macskáról, és dobd ki a picsába.
 6. Káromkodj szíved szerint.
 7. Zárd rá az idegesen rohangáló macskára a konyhaajtót, és keress egy jó széles fáslit.
 8. Készítsd a kezed ügyébe ismét a betadinos gézkockát.
 9. Szedd elő a macskát a hűtő és fal közti 10 cm-es résből.
 10. Emeld fel a nyakbőrénél fogva. Ekkor a macska hál Isten’ kinyújtja a hátsó lábait, a farkát meg behúzza pont a seb elé…
 11. Nyomd rá a gézt a sebre, a farka alá, de már a fásli is legyen ugyanabban a kezedben. Közben a macska fejét szorítsd a lábad közé, mert arra a kezedre is szükséged lesz, amivel eddig tartottad.
 12. Tekerd be fáslival a rúgkapáló macskát.
 13. Kicsit bontsd vissza, most hagyd ki a farkát, és a hátsó lábait.

Benzincica 1Ha félig sikerült, akkor a macska már teljesen lebénul, annyira megrökönyödik az idegen anyagtól a teste körül- Most már akármit csinálhatsz vele. Kész.

U.i.: Fél óra múlva bontsd le az elcsúszott, megrágott, szétnyálazott kötést, majd ismételd meg a 10-13-as pontokat!

A macskatartás előnyei pedig itt láthatóak:

Benzincica 3

Tagama

Tagama

2005-ben szereztem A korlátlan jogosítványt, azóta 4 motor, és 250+ezer km van mögöttem. Könnyed, gurulgatós kezdetek után most már évente minimum 30.000 km-t közlekedem motorral, esőben-sárban, napfényben-nyárban, hóban-fagyban. Rengeteg tapasztalatom van, amit szívesen osztok meg bárkivel, aki elfogadja az ebből fakadó jótanácsokat.

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x