EseményekHírekMotorkiállítás

A BMW és a KTM is lemondta a 2020-as EICMA motorkiállítást

bmw motorrad eicmaTalán egyesek úgy gondolják, hogy kissé korai még, a KTM és a BMW vezetősége mégis úgy döntött, hogy nem vesznek részt a novemberi motoros seregszemlén, az EICMÁN Milánóban.

Paolo Magri az EICMA kiállítást szervező ANCMA elnöke bejelentette, hogy a hír igaz, a két nagy motorkerékpár gyártó lemondta részvételét a novemberi EICMA kiállításon. Ahogy mondja:

“A döntés jogos, és mi tiszteletben tartjuk azt, de szerintünk még korai.” Ezzel ő is megerősítette a híreket. Ahogy elmondta, a jelenlegi helyzet nagyon összetett és folyamatosan változó, és nem lehet még tudni, hogy mi lesz novemberben. Folyamatosan tartják a kapcsolatot a nemzetközi motorkerékpár gyártókkal és folyamatosan próbálják kiértékelni a helyzetet.

Félő, hogy a két nagy márka távolmaradása hasonló lavinát indíthat meg a motorkerékpár gyártók és más kiállítók körében, mint ami a Budapest Motor Fesztivállal is történt három évvel ezelőtt. Ahogy Paolo Magri elmondta, jelenleg élő szerződés van a 2020-as és a 2021-es kiállítás megrendezésére is a szokásos novemberi időpontban.

A BMW azonban nem állt meg az EICMA lemondásánál. Április 1-i közleményükben bejelentették, hogy a világjárvány előre nem látható kimenetele miatt a kölni INTERMOTON sem vesznek részt októberben, valamint saját rendezvényeiket, a Concorso d’Eleganza és a BMW Motorrad Days eseményeit is elhalasztják.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A BMW ennek ellenére nem mondta le az elhalasztott motorkiállításokra tervezett új modelljeinek világpremierjét. Ahogy az utóbbi időben megszokhattuk, ők is az alternatív platformokhoz fordulnak majd, és a digitális csatornáikon keresztül fogják az újdonságokat eljuttatni az érdeklődőkhöz.

Ironikus, hogy az új BMW R 18 hosszú várakozás után 2020. április 3-án, pénteken ünneplelte világpremierjét. Ekkor mutatta be hivatalosan a BMW Motorrad a Big Boxer blokk köré épített cruiser modell sorozatgyártású változatát.

„A BMW Motorradnál mindannyian nagyon várjuk az év számunkra legfontosabb eseményét – a BMW R 18 világpremierjét” – mondta Dr. Markus Schramm, a BMW Motorrad vezetője még korábban. „A BMW Motorrad a 2019-es évben sorozatban hatodszor ért el rekord értékesítést. Az R 18 modellel és ennek kapcsán a cruiser szegmensbe való belépéssel tovább követjük növekedési stratégiánkat, amelynek világos célja a prémium szegmens első helyének megszerzése világszerte”.

Reméljük, hogy a világjárvány nem húzza keresztbe a számításaikat, ugyanis a spandaui gyár már március 20-án bezárt és az előzetes tervek szerint április 19-én nyitna újra, de egyelőre még nem mutatkorik a járvány helyzetben olyan jelentős javulás, ami ezt lehetővé tenné. Azért reméljük a legjobbakat!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük