HírekMotorbemutatóMotorok

A 2022-es Yamaha R-sorozat modelljei a Yamaha World GP versenyzői múltját ünneplik

Yamaha Yzf r1 2022

Speed Block: A Yamaha történelmi versenyszínei

1964-ben a versenyosztály bemutatta 250 köbcentiméteres Grand Prix-versenygépét, amely új, piros csíkkal és piros első sárvédővel ellátott egyszínű, fehér burkolatot kapott. Ez jó ómennek bizonyult, és a gyári versenyző, Phil Read megnyerte a Yamaha első világbajnoki címét.

Ez a merész, egyszerű és dinamikus piros-fehér színösszeállítás hamarosan a Yamaha azonnal felismerhető megjelenésévé vált a Grand Prix utcai versenyeken, és ez volt a Yamaha speed block előfutára: vitathatatlanul a leghíresebb és legkedveltebb színösszeállítás, amely valaha versenymotoron szerepelt.

A fehér burkolat piros speed blockkal gyorsan a Yamaha versenyzés meghatározó színösszeállításává vált Európában a következő két évtizedben, egészen a Rainey- és Lawson-korszakig.

A közelmúltban bemutatott, a 60. évfordulóra készült gyári M1-es különleges speed block színekkel történő bemutatására adott hihetetlen reakciók azt mutatják, hogy ez a vállalat egyik legfelemelőbb színösszeállítása, amely minden korosztály körében népszerű a motorosok és a rajongók körében.

Az egyszerű, dinamikus, időtlen és azonnal felismerhető speed block örökre a Yamahához és a vállalat történetének egy nagyon különleges korszakából származó, rendkívül sikeres GP-kampányokhoz fog kapcsolódni.

Új R-sorozat World GP 60. évfordulós modellek

A Yamaha hosszú és fényes nagydíj-versenyzői múltjának megünneplésére a vállalat a 2022-es R1, R7, R3 és R125 modellekhez World GP 60th Anniversary festést készített.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Yamaha híres világbajnokság-győztes gépeihez hasonlóan a World GP 60th Anniversary R1, R7, R3 és R125 modellek tiszta fehér karosszériát viselnek, erős vízszintes piros csíkkal és fehér függőleges vonalakkal, amelyek a piros gyorsulási blokkot alkotják.

Ez az autentikus versenymotor színösszeállítás a győztes Yamaha gyári motorokhoz hasonlóan teljesen piros első sárvédővel és aranyszínű kerekekkel rendelkezik, és ezt az időtlen megjelenést sárga első rajtszámtábla, évfordulós embléma, valamint az üzemanyagtartály tetején és a faron végigfutó piros csík teszi teljessé.

A Yamaha 1961-es GP-debütálása óta a vállalat több mint 500 nagydíjgyőzelmet aratott olyan legendás versenyzőkkel, mint Read, Ivy, Saarinen, Agostini, Roberts, Lawson, Rainey, Lorenzo és Rossi, és nemrégiben Quartararo – és ezek a történelmi versenyszínek kiemelik a Yamaha versenymotorjai és minden R-szériás modell közötti kapcsolatot.

 

Lapozz a 60. évfordulós World GP modellek legfontosabb jellemzőiért a következő oldalra!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük