HírekMotorbemutatóMotorok

A 2022-es Yamaha R-sorozat modelljei a Yamaha World GP versenyzői múltját ünneplik

Yamaha YZF R sorozat 2022

A versenyzés a Yamaha DNS-ének szerves részét képezi attól a naptól kezdve, hogy a gyárat 1955. július 1-jén megalapították.

1961-2021: A Yamaha 60 éve vesz részt a World GP világbajnokságban

A versenyzés a Yamaha DNS-ének szerves részét képezi attól a naptól kezdve, hogy a gyárat 1955. július 1-jén megalapították. Akkoriban a vállalat mindössze néhány nappal a Yamaha Motor Company megalapítása után bizonyította termékeit a versenypályán, amikor a YA-1 július 10-én, a legelső próbálkozásakor megnyerte a Fuji-hegy megmászásának versenyét.

Ezen a sikeren felbuzdulva a Yamaha 1958-ban indult első nemzetközi versenyén az amerikai Catalinában. Ekkorra a vállalat már a legversenyképesebb kétütemű gépeket fejlesztette, és úgy döntöttek, hogy a versenyző és a gép végső próbatételére a 250 köbcentis RD48-as versenymotorral neveznek be a világbajnoki nagydíj franciaországi fordulójára 1961 májusában.

A legmagasabb szintű versenyzés határozottan felhelyezte a vállalatot a térképre, és ez jelentette a márka átalakulásának kezdetét a világ egyik legsikeresebb és leginnovatívabb motorkerékpár-gyártójává.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Alig két évvel a Yamaha debütáló GP-je után Fumio Ito a Belga Nagydíjon megszerezte a márka első GP-győzelmét az RD56-ossal, és a vállalat azóta sem nézett vissza. 1964-ben a Yamaha megnyerte első világbajnoki címét, valamint az első konstruktőri címet Phil Readdel a 250 köbcentis géposztályban, ami az első volt a sok győzelem közül abban az évtizedben.

Ez volt a kezdete egy hihetetlen utazásnak a vállalat versenyprogramjában részt vevők számára, és az elmúlt 60 év során a Yamaha több mint 500 nagydíjgyőzelemmel, valamint 38 versenyzői, 37 konstruktőri és 7 csapatbajnoki címmel az egyik legsikeresebb gyártóként jelent meg.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük