EseményekMotoros túra

5+1 tipp a nyár végi motoros túrához

nyar vegi utazas motoros csajNem jutottál el nyaralni? Ne szomorkodj, még megteheted! Mikor menjünk? Hova menjünk?

Azért, hogy teljesen felhőtlen legyen a kiruccanás, a Europcar Autókölcsönző – mint az utazások szakértője – összegyűjtött néhány hasznos tippet és előnyt az utolsó pillanatos nyaralásokhoz.

Egy utazás szervezésénél rengeteg dolgot kell figyelembe vennünk, főleg ha a szervezést az utolsó pillanatra hagyjuk. Íme, egy kis segítség hozzá:

1. Amennyiben megtehetjük, nem köt az iskolai vagy óvodai szünet, ne akkor utazzunk, amikor mindenki más! A főszezonban nem csak drágábbak a szállások, de a nyaralóhelyek tele vannak turistákkal. Nézzük meg, hogy a kiválasztott célállomásunknál mikor van vége a főszezonnak és igazítsuk ehhez az utazásunk napját. A nyár végéhez közeledve gyakran rendkívüli akciókat is kifoghatunk a szállásoknál.

2. Az öreg kontinensen maradva rengeteg izgalmas helyszínt választhatunk nyaralásukhoz, ahol még a nyár utolsó heteiben is kiváló strandidő van, mint például Olaszország, Spanyolország, Portugália stb. De ha hűvösebb helyre vágyunk, akkor a közeli osztrák Alpok vagy Szlovéniai is ideális úti cél lehet.

3. Min lehet a legtöbbet spórolni? A szálláson! Sokszor jobban megéri a szálloda helyett egy B&B-ben vagy egy Airbnb szállást választani. Vannak lakáscsere honlapok is, amiken keresztül ingyen szállhatunk meg az adott országban. Ezen kívül az étkezéseken lehet visszafogni a költségeket. A kényelmes éttermek helyett fedezzük fel a helyi boltokat, piacokat és főzzünk otthon!

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

4. Térképezzük fel az ingyenes programlehetőségeket! Keressünk rá az interneten, hogy milyen olyan múzeumok, kiállítások vagy fesztiválok vannak, amelyek ingyenesen látogathatók.

5. Érdemes utazóbloggerek írásait követni, sokszor olyan tippeket kaphatunk, amik nem szerepelnek az útikönyvekben.

+1. Használjuk ki a nyár utolsó heteit, és váljunk gazdagabbá még jónéhány utazási élménnyel!

NaNa tippje: 

Motorosként rengeteget spórolhatsz, ha az utazásodat úgy tervezed meg, hogy legyen benne egy motoros találkozó is. A találkozó belépője nem csak a renngeteg koncertet és más programokat foglalja magába, hanem a szállást, pontosabban a sátorhelyet is. Ráadásul a motoros bulik általában jó helyeken vannak, szóval biztos, hogy érdemes körbemotorozni a környéket. Az útvonalakban – ha nem az internetet választod tanácsadónak – a szervezők tudnak segíteni. 

Nézd meg az eseménynaptárunkat, hogy milyen motoros találkozók és más motoros programok várnak még ebben a szezonban! Ha tudsz olyanról, ami még nem szerepel a naptárunkban, add hozzá, hogy a többiek is tudjanak róla! 

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük