EseményekHírekMotorkiállítás

Látogatói csúcs az idei Motor Bike Expo-n

motor bike expo verona vasarnap 2014 37A Veronában megrendezett Motor Bike Expo idén 140 000 érdeklődővel látogatói csúcsot döntött. A három napos, mintegy 67 150 négyzetméteres, fedett területen megrendezett esemény 2014. január 26-án zárult.

A külső színhelyek további 21 116 négyzetméterrel növelték az esemény területét, ahol 568 kiállító, és gyártói képviselet volt jelen. A sajtó érdeklődését mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 490 meghívott újságíró volt jelen. Az idei kiállítást is Paolo Somma és Francesco Agnoletto szervezete nagy sikerrel, ahol a korábbiaknál is sűrűbb programok várták a látogatókat.

A Veronafiere elnöke, Mr Ettore Riello elmondta, hogy ez az a kiállítás, melynek keretében igazán össze lehet hozni a rajongókat, a motorozás szerelmeseit ebben a mostani, gazdasági válság által sújtott időben is, és ezzel erősíteni lehet azt az optimizmust, mely a jövő felé vezet.

A Custom Chrome három motorkerékpárt díjazott minden kategóriában üzemanyag ajándékszelvényekkel, melyek összértéke 10 000 euró volt. A Jammer Old School kategória győztese a Bastarda Senza Gloria, egy flathead bobber lett, mely az Inglorious Bastard Cycles munkájának gyümölcse.

Az olasz Carlo Colombo nyerte a RevTech Performance díját 199 Rr Carbon nevű motorjával, majd Kenji Nagai, a Cycle Kraft képviseletében lépett a színpadra az átépített Harley kategóriában induló Klassy 9 nevű géppel, mely egy eredeti Harley-Davidson vázzal és motorblokkal épült radikális építésű motor. Carlo ezzel az egyedi Harley-jával további kategóriákban, így a Championship mezőnyben is indult. Ő volt egyértelműen a kiállítás legsikeresebb építője.

A versengésben indult motorok egy szaklapok által zsűrizett versengésben is részt vettek. A Motor Bike Expo által szervezett versenyben kiemelkedő szaklapok újságíróinak véleménye alapján született meg a legérdekesebb gépek listája. A díj minden esetben a nyertes motorról, az adott lap által írt riport volt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Még több kép a galériában

A Low Ride motorok küzdelmét nem tudta megakadályozni a 3-as pavilonban összezsúfolódott, hatalmas számban várakozó tömeg, akiket az idei Miss Motor Bike Expo két nyertese szórakoztatott.

A Motor Bike Expo-n néhány speciális díj is átadásra került. Így Manuela Fabbri mint motoros nő kapott díjat, mellette pedig Giovanna Bellugi a legjobb fényezésért járó elismerést vehette át.

A rendezvényen több sztár is képviseltette magát a sport és a custom bike-ok világából, akik személyisége, munkássága már a kezdetektől szorosan kapcsolódik az eseményhez.

A kiállításon sok fiatal pilóta mutatta meg magát, ami jó előjel, és reméljük, hogy a jövőben sokukkal találkozunk a versenyeken is. Az érdeklődők további bajnokokkal és veterán versenyzőkkel is találkozhattak, találkozhattak velük néhány szó, vagy egy autogram erejéig, így ezek az események is hozzájárulhattak ahhoz, hogy a szimpatizánsok kedvet kapjanak ahhoz, hogy az utánpótlás pilóták sorába álljanak.

A motorépítők világhírű képviselőivel is találkozhattak az érdeklődők. Így többek között Cory és Zach Ness-el, az Ace Café London képviseletében Mark Wilsmore-al és a Rough Craft műhely tulajdonosával, a taiwani Winston Yeh-vel is, aki először vett részt a veronai kiállításon, mellyel elmondása szerint nagyon meg volt elégedve.

Michael Litcher, a custom bike fotózás nagymestere is jelen volt, aki elmondása szerint imádja a fotózást, a motorkerékpárokat, de a legjobban a motorozás rajongóit, a kétkerekűek szerelemeseit szereti fotózni. Hozzátette, szerinte senki nem szereti úgy az életet és a motorokat, mint az olaszok.

Az eseményen nem feledkeztek meg a csajokról sem. A Donneinsella nevű szervezet több mint 200 nőnek tartott mini motorkerékpár vezetési tanfolyamot Suzuki Van Van 125-ös motorkerékpárokon. A szervezet képviselője elmondta, hogy ez mindenkinek nagy élmény volt, mely mindenféle elvárás nélkül teljesült, így pozitívan mindenképp hat a kezdők további tanulására, fejlődésére.

Az utolsó nap néhányan veterán, régi és jelenkori versenyző találkozott egy közös italra, akik között ott találhattuk Alessia Falzonit is, aki indulni fog a 2014-es National Trophy-n a 600-asok gyári kategóriában a Zack Motorsport csapatával.

A kiállítás része volt a Miss Motor Bike Expo 2014 választás is. Az első díjat a Verona mellett élő, orosz származású, 19 éves Natalia Karagjotz kapta. A második a cseh Veronika Thieko lett. A versenyt az Alex Design szervezte, mely idén ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját és a két nyertes hölgy képviseli majd a céget a következő mugellói Grand Prix-n.motor bike expo verona pentek 2014 35motor bike expo verona pentek 2014 36motor bike expo verona vasarnap 2014 1motor bike expo verona vasarnap 2014 2motor bike expo verona vasarnap 2014 3motor bike expo verona vasarnap 2014 4motor bike expo verona vasarnap 2014 5motor bike expo verona vasarnap 2014 6motor bike expo verona vasarnap 2014 7motor bike expo verona vasarnap 2014 24

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük