CsajokKiemeltNői motoros nap

16. Nemzetközi Női Motoros Nap a Hungaroringen

16. Nemzetközi Női Motoros Nap 2022. május 7 Hungaroring

Már két hét is eltelt a 16. Nemzetközi Női Motoros Nap óta, de a résztvevők még mindig emlegetik a remek hagulatot. És szerencsére azok is szuperül érezték magukat ezen a napon így vagy úgy motoron, akik nem a Hungaroringen tréningeztek velünk.

Mert ugyan kicsi ez az ország, de gyre több a motoros csaj, és már nem volt elég a 40 hely a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság Ingeynes Vezetéstechnikai tréningjére. Idén összesen 60 helyet kaptunk, mondván, jó, ha a végén negyvenen eljönnek. Ez a terv azonban nem jött be, folyamatosan töltődtek fel a helyek, ahogy valaki lemondta.

Szóval ott voltunk a Hungaroringen reggel 9-kor, és a regisztráció majd a 16. Nemzetközi Női motoros Nap “hivatalos” megnyitója után máris szétosztottak minket 4 csoportra. Könnyű kiszámolni, hogy így 15-15 fő jutott egy-egy csomportba. Ha azt gondolod, hogy ez így volt, akkor azt nem vetted figyelembe, hogy nőkről beszélünk, akik nem élhetnek a barinőjük nélkül. Szóval voltak foghíjak és többletek, ami persze ekkora létszámnál nem okozott fennakadást szerencsére.

Baleset-szimuláció

Az én csoportom az elmélettel kezdett, méghozzá az egészségügyi ismereteket és a baleset esetén szükséges teendőket vettük át. Voltak újdonságok a korábbi tréningekhet képest és nagyon tetszett, ahogy a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének ifjúsági vöröskeresztes imitátorai eljátszották a baleseteket.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Caritas run, HUMDA Moto Safety és Nemzetközi Női motoros Nap – egy nap magamért és egy a beteg gyermekekért

A sérültek ellátása már a mi feladatunk volt, így voltam én is sebesült, és életemben először úraélesztettem a SAMU AMBU babát. Félelmetes, hogy az újraélestés része az is, hogy a sérültnek saját kezűleg töröm el a bordáit. Azt kívánom, soha ne legyen szükségem erre a tudásra!

A motorozás elmélete

16. Nemzetközi Női Motoros Nap 2022. május 7 Hungaroring

Hogy ne kelljen húzni az időt az ide-oda motorozással, délelőtt az elméletesek helyet cseréltek, így kerültünk másodikként Németh Roland instruktor elméleti órájára. Ő arról beszét, hogyan befolyásolhatja a motorkerékpár nem megfelelő felmálházása vagy egy rossz minőségű gumi a motorozásunk minőségét.

Még több mint 300 fotó az idei Női motoros Napról a galériában

Sajnos kevés volt az idő, hogy rendesen ki lehessen fejteni mindent, de ismét volt néhány olyan információ, amit sikerült elraktározni későbbre.

Miközben mi a jó meleg (túl meleg) teremben ültünk, a többieket elkapta az eső, és egy 5 percig folyamatosan áztak. Nyilván azért nem minket ért az égi áldás, mert egész nap cipeltem magammal az esőruhámat egy hátizsákban, lévén a kis Rebelen semmi más csomagolási lehetőség nincsen. Meg is volt a böjtje, másnapra az egész hátamban izomláz lett. Na jó, lehet, hogy ehhez a motorozásnak is van némi köze.

 

Lapozz a folytatáshoz a következő oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük