CsajokKiemeltNői motoros nap

16. Nemzetközi Női Motoros Nap a Hungaroringen

16. Nemzetközi Női Motoros Nap 2022. május 7 Hungaroring

Terepmotorozás

A harmadik helyszínünk a terep volt, ahol nagyon egyszerű, alap feladatokat kellett végrehajtanunk a tanpálya motorjain – nem, nem a saját motorunkkal mentünk terepre. Az előző csoport nagyon lelkesen hagyta el a pályát, sőt olyan is volt, aki azt mondta, hogy neki ez annyira bejött, hogy inkább kihagyja az elméletet.

Meg volt olyan is, aki arra a megállapításra jutott, hogy nagyon jó, hogy kipróbálhatta itt a motorozásnak ezt a formáját, mert már tudja, hogy soha többé nem vágyik terepre motorral.

A többség egyébként élvetzte. Az oktatónk csak arra panaszkodott, hogy mindenki csak megy, amerre lát, és nem figyelünk arra, amit mond… de nem is csoda ez. Ha már sikerült beindítani a motorokat, akkor minden percét ki akartuk használni a brümmögésnek.

Bójás feladatok az aszfalton

A mi csoportunknak utoljára maradt az aszfaltos tréning. Itt a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság motoros rendőrei irányításával gyakorolhattuk a bójakerülgetést. Volt néhány eddig nem látott gyakorlat, amiket ezúttal a kis Rebellel meglepően könnyen abszolváltam. Azért javítani mindig lehet a technikán szóval ezen voltam én is.

Főleg, amikor megláttam, hogy néhány lány a csoportunkban pont olyan magabiztosan nyomja ezeket a feladatokat, mint a motoros rendőrök. Sőt, egyikőjükről kiderült később, hogy motoros rendőr szeretbne lenni. Szorítok neki, mert már figyelem egy ideje, és egészen elképesztő a motoros tudása.

16 nemzetkozi noi motoros nap hungaroring 2022 88 16 nemzetkozi noi motoros nap hungaroring 2022 50 16 nemzetkozi noi motoros nap hungaroring 2022 115 16 nemzetkozi noi motoros nap hungaroring 2022 7 16 nemzetkozi noi motoros nap hungaroring 2022 214 16 nemzetkozi noi motoros nap hungaroring 2022 250 16 nemzetkozi noi motoros nap hungaroring 2022 22

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Amikor letelt az időnk, visszamentünk a Groupama Tanpálya élületébe, és mindenki névre szóló oklevelet és PMBB-s ajándékot kapott a 16. Nemzetközi Női Motoros Nap emlékére. No meg egy kis matricát az esemény logójával, hogy emlékeztesse, hogy ő is ott volt.

A hírek szerint a szegedi jótékonysági felvonulás résztvevői szintén jól szórakoztak, és egy egész látványos számú női motoros csapattal képvidelték a motorozó nőket. Jó lett volna együtt volnulni, de sajnos nem lehetünk egyszerre két helyen…

A tréning után ki-ki elindult haza, illetve páran, akiknek már sokkal jobb a motoros kondija, még kerültek egyet Szlovákiában. Én hazarohantam, átöltöztem, kocsiba pattantam, és elautókáztam a család után, hogy a hétvége hátralévő részét együtt tölthessük.

 

Hát így telt nekem a 16. Nemzetközi Női Motoros Nap. Jövőre május 6-án ünneplünk majd.

(Készülhetünk a Csajok a motoron 16. születésnapjára…)

 

[wpdiscuz-feedback id=”ru1wrv5ney” question=”Neked milyen volt? ” opened=”0″]Neked milyen volt? [/wpdiscuz-feedback]

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük