EseményekHírekMotoros találkozó

Ne veszítsük el a reménységünket! – 16. Motoros Búcsú

Motoros Búcsú és kerékpáros zarándoklat Ecséd 2022

Az idei 16. alkalommal megrendezettt Motoros Búcsú – Kerékpárosok és motorosok zarándoklata ismét a szezonnyitót jelentő időpontban, május 20-21-én az Ecséd település szélében található festőien szép Szentkút-völgye Boldogasszony kápolnánál zajlott.

Ez évben került sor a Motoros Búcsú esemény megrendezésének 15. évfordulóját ünneplő lezárására (2007-2022). A két napos rendezvény első napján, pénteken délután, amely a zarándoklat gyülekező napja, ünnepélyes megnyitóval, majd május hónapra való tekintettel, litániával és körmenettel, valamint az esti vacsorával kezdődött meg a motoros búcsú.

A második nap az előző nap kedvező időjárásában bízva tettre készen vártuk a motoros barátainkat, ám a reggel átvonuló hidegfronttal érkező zápor igen csak megviccelt, s ezzel borította is a program általános menetét. Ám kis idővel később kedvezőbbre fordult az időjárás, és egy gyönyörű napnak nézhettünk elébe.

A programokról

A napot egy beszélgetéssel kezdtük, amelyet hosszú, majd három éven át tartó egyeztetések előztek meg, de végre sikerült vendégül látni Vajda Attila olimpiai bajnokunkat, háromszoros világbajnok kenust, akinek beszélgető partnere Pápay Bálint a Motorosok a Motorosokért Közhasznú Alapítvány elnöke volt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A jó hangulatú beszélgetés folyamán kiderült, hogy régebben maga is motorozott, és hogy a hit a mindennapokban igen fontos, mert másképpen nem lehet célt érni. Manapság egy sportegyesület fiatal növendékeit edzi, hiszen fontosnak tekinti a sportot, hogy a fiatalok találjanak maguknak kihívást a valós életben, ne pedig a virtuális világban.

Motoros Búcsú és kerékpáros zarándoklat Ecséd 2022

 

Folytatva a programokat, egy remek, hangulatos író-olvasó találkozóra került sor, meghívott vendégünk pedig Bónizs Róbert író, a Történelmiregény-írók Társaság tagja, a Kőfaragó és Toldi kötetek szerzője. Az író beszélgetőtársa Machovits László a Hunyadi Rend motoros közösség kapitánya volt.

A könyvbemutató kapcsán szóba került az akkori kor sajátos középkori hangulata, amit cukormázas formában semmiképpen nem lehet hitelesen visszaadni, s persze a Toldi című regénysorozat jövőbeni újabb köteteiről is beszélgetek az érintettek. A könyvbemutató dedikálással és fotózással ért véget.

Még több kép a motoros búcsúról a CsamClub galériájában

Az író-olvasó találkozót nem mindennapi önkéntesek bemutatkozásával és pódiumbeszélgetéssel folytatódott, ugyanis a motoros búcsú vendégei voltak a Vérlovagok, akik sürgősségi vérszállításban segítenek időben eljuttatni az életmentő vért. Szóba került a megalakulásuk, a mindennapi tevékenységük, a youtube csatornájuk, ahol a napi megmérettetésükről készült felvételeket osszák meg. A vérlovagok alapítójával, Pribil Sándorral a helyi Ecsédi Motoros Egyesület vezetőségi tagja Gorda Éva beszélgetet.

Motoros Búcsú és kerékpáros zarándoklat Ecséd 2022

A továbbiakban a Vadászmadár Kft. fiatal tagjai, akik Budapestről érkeztek egy látványos és remek bemutatót tartottak, melyet mind a motorosok, mind a kilátogató családok nagyon élveztek. A bemutatót tartó fiatal előadók mellett, s persze a ragadozó madarakon kívül meglepetés vendég volt két vadászgörény, de csak az előadás alatt derült ki miért is.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Csontos Péter

koordinátor, a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány alapító tagja, az ecsédi Motoros Búcsú szervezője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük