HírekMotorbemutatóMotorok

LiveWire bemutatja S2 Del Mar elektromos motorkerékpárját

A Harley-Davidson és a LiveWire márka ma bemutatta az S2 Del Mar-t, egy kisebb, könnyebb és olcsóbb elektromos motorkerékpárt, mint a LiveWire ONE. Az utcai tracker állítólag 80 lóerőt teljesít és kevesebb, mint 165 kiogramot nyom, ami mindössze 3,5 másodperces 0-60 km/órás sebességet eredményez. A városi hatótávolság állítólag 160 kilométer lesz, az országúti hatótávolság viszont lényegesen alacsonyabb.

Az S2 Del Mar-t a LiveWire Labs-ben tervezték a kaliforniai Mountain View-ban, a Szilícium-völgy olyan vállalatainak szomszédságában, mint az Apple, a Google és a Meta. Egy új, skálázható “ARROW” architektúra köré épül, amely saját fejlesztésű akkumulátort, motort, töltő- és vezérlőrendszert használ. A hajtáslánc a futómű központi elemeként szolgál, és moduláris felépítésű, így a jövőbeli modellekhez igazítható.

A LiveWire 100 sorozatgyártású “Del Mar Launch Edition” modellt kínált exkluzív festéssel és egyedi kerékdizájnnal 17 699 dollárért (kb. 6,6 millió forint), de az első 18 percben mind elfogyott. Akik lemaradtak a lehetőségről, azok felkerülhetnek egy várólistára, amikor a normál sorozatgyártású modelleket (15 000 dollár – 5,6 millió Ft) 2023 tavaszán szállítják ki a pennsylvaniai Troyból.

“Az S2 Del Mar modell a következő lépést jelenti a LiveWire márka evolúciójában” – mondta Jochen Zeitz, a Harley-Davidson elnök-vezérigazgatója. “A Del Mar alapjául szolgáló, a LiveWire Labs saját fejlesztésű ARROW architektúra bizonyítja azon törekvésünket, hogy vezető szerepet töltsünk be az EV térben, és a LiveWire-t a világ legkívánatosabb elektromos motorkerékpár márkájává tegyük.”

LiveWire Del Mar elektromos motorkerékpár

Urban Street Tracker

A Del Mar egy utcai nyomkövető stílusban, 19 colos első és hátsó kerekeken, egyedi fejlesztésű LiveWire Dunlop DT1 gumiabroncsokkal szerelt, aszfaltozott és földes útfelületeken egyaránt használható. A karcsú ülés egy rövid farokrész tetején helyezkedik el. A tracker stílusú, vékony légyfogóval ellátott kormány felegyenesedett pozícióba helyezi a motorost a kényelmes és kontrollált vezetési élmény érdekében.

LiveWire Del Mar elektromos motorkerékpár

Launch Edition modell

A Del Mar Launch Edition modellből csak 100 példány készül, exkluzív kivitelben és kerékkialakítással. A grafikát és a festést – Jasper Gray vagy Comet Indigo színben – kézzel viszik fel, egy 5 napig tartó eljárással. A dizájn ellentétes színárnyalatot alkalmaz, amely a LiveWire elektromos motorkerékpárok izgalmas és lélekemelő élményeit egyaránt képviseli és ünnepli.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A 19 hüvelykes PCB öntött alumínium keréktárcsák bonyolult mintázata a nyomtatott áramköri lapokon található sűrű mintázatot és keretet idézi. A boltozatos és kúpos küllők kialakítása elősegíti az oldalirányú merevséget a jobb menetteljesítmény érdekében, miközben az öntési technológia határait is feszegeti.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük