fbpx
Impact-Site-Verification: -1707407557
HírekMotorokMotorozás

Wagner Gábor motoros tűzoltóként segíti a bajbajutottakat

wagner gabor motoros tuzoltoWagner Gábor önkéntes motoros tűzoltó, az ÉrMe Bakony Klub tagja, s imád motorozni, nem mellesleg életeket ment piros Yamaha motorjával, amely műszaki mentésre alkalmas szerszámokkal van felszerelve.

Motoros tűzoltókat nem minden nap lát az ember lánya, ami nem véletlen, hiszen Magyarországon csupán két helyen, mégpedig Pomázon és Bakonyszentlászlón látnak el szolgálatot.

Wagner Gábor egy Bakonyban lévő faluban él, s immár 6 éve a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók kötelékében segít, ahol csak tud.

Elmondása szerint, a bakonyi turistautakon, a Cuha-völgy sziklái között sajnos sok a baleset, s a legközelebbi hivatásos tűzoltóegység Pannonhalmán található, ami időben körülbelül 20 perces út gépkocsival.

A motoros tűzoltók feladata, hogy amire kiér a tűzoltóegység, addigra kezdjék meg a műszaki mentést, tehát áramtalanítják az adott járművet; amennyiben az utasok benn rekedtek, segítenek nekik; illetve tűz esetén elkezdik az elsődleges oltást – mondta a motoros a VEOL-nak adott interjújában.

Wagner Gábor szereti, amit csinál, hiszen motoros és tűzoltó egyszerre, s megvan a megfelelő képzettsége, gyakorlati jártassága, hogy megfelelő segítséget tudjon nyújtani – a Győrben lévő Petz Aladár Megyei Oktató Kórház munkavédelmi vezetője, tűzvédelmi felelőse.

A tűzoltók működési rendjét az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság koordinálja, s a megyei parancsnokságtól kapják a riasztást.

Forrás, fotó: VEOL a Veszprém megyei hírportál

0 0 votes
A cikk értékelése

Csajok a motoron kötött sapka bojttal és hímzett logóval

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x