HírekMotorokMotorozás

Holnap motoros felvonulás lesz az emlőrák megelőzéséért

motoros felvonulas emlorak ellen1A Magyar Rákellenes Liga harmadik alkalommal szervezi meg motoros felvonulását a fővárosban, melynek célja a figyelem felhívása az emlőrák korai felismerésére és a szűrés fontosságára.

Szeptember 28-án, szombaton tehát, ismét „rózsaszín” felvonulás lesz, s az ország minden pontjáról várják a motorosokat. A rendezvény fővédnöke prof. dr. Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója lesz, mint ahogyan korábban is.

Bizony, 1985 óta minden év októbere a „Mellrák elleni küzdelem” hónapja. Ez a különleges találkozó és együttes motorozás a Sárszentágotai Alapszervezet ötlete volt annak idején – ez a település magában hordozza az emlőrákosok védőszentjének, Szent Ágotának a nevét.

A Magyar Rákellenes Liga egy civil szervezet, amely 1990 óta létezik, s 37 alapszervezete működik országszerte, közel 3500 fős tagsággal.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Legfontosabb feladatai közé tartozik az egészségnevelés, a figyelemfelhívás az emlőrák korai felismerésének és az önvizsgálat jelentőségének fontosságára, illetve a szűrések szervezése, népszerűsítése a lakosság körében.

Nem csak a betegeket, hanem hozzátartozóikat is segítik szakmailag, lelkileg és jogilag. A rehabilitációt pedig különféle klubfoglalkozásokkal próbálják könnyíteni.

Elkötelezett civil segítőikkel hirdetik az egészség fontosságát, s ingyenes kiadványokat adnak ki, valamint előadásokat szerveznek.

A nők körében sajnos a leggyakoribb daganatos betegség az emlőrák. A megbetegedések száma 2015-ben 158,7 volt/100 ezer lakos. Évente pedig több mint 8000 új beteget diagnosztizálnak, s több mint 2000-ren (2016-ban pontosan 2223-an) halnak bele a betegségbe.

Az életkor előrehaladtával a megbetegedés kockázata fokozódik – az esetek nyolcvan százalékában az érintettek 50 év feletti nők. Nagyon fontos tehát a megelőző tevékenység, s az, hogy az emberek figyelme ráirányuljon a probléma fontosságára.

A holnapi motoros felvonulás programja pedig a következő lesz:

Délelőtt: Indulás az ország különböző pontjairól
13:00-13:30 Érkezés az Országos Onkológiai Intézet főbejáratához, regisztráció
13:30-14:00 Szalagüzenetek, indító gondolatok
14:00 Indulás –
14:30 Érkezés az Alkotmány utcába (a Hősök tere és környéke koncert miatt le van zárva), közös fénykép készítése, hazaindulás

Útvonal:

Országos Onkológiai Intézet – Ráth György utca – Kék Golyó utca – Istenhegyi út – Nagyenyed utca – Krisztina krt. – Attila út – Alagút utca – Clark Ádám tér – Széchenyi Lánchíd – Eötvös tér – József Attila utca – Andrássy út – Kodály körönd – Andrássy út – Oktogon – Teréz körút – Nyugati tér – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca – Kossuth Lajos tér

Regisztráció és információ: info@rakliga.hu, +36 (1) 225-1621

Az esemény facebook oldalát ITT találod.

Forrás, fotó: Magyar Rákellenes Liga

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük