HírekMotorokMotorozás

Rossi új motort kap

valentino rossi ducati 03Az eredmények nem jönnek, a rajongók és a szponzorok elégedetlenek. A Ducati radikális lépésre szánta el magát.

 

A tavalyi év során Rossi átigazolása volt a motoGP legnagyobb szenzációja. A kilencszeres bajnok hét év és négy VB cím után otthagyta a Yamahát, vitte magával a még hondás időkben összeállt technikai csapatát és 2011-től a Ducatival versenyez. Az olasz álomcsapat azonban gondban van. A szezon harmadán túl Rossi csak a negyedik a világbajnokságban, idén még csak egyszer állt a dobogón.

Tavaly Stoner volt az első hivatalosan is átigazoló versenyző, a Ducati folyamatos technikai problémái nagy szerepet játszottak abban, hogy az ausztrál elhagyta az olasz csapatot. Ugyan a bolognaiak gőzerővel fejlesztik a 2012-es motort, és a GP11 is folyamatos technikai frissítéseket kap, azonban az eredmények nem jönnek. Valentino és a csapat is egyre frusztráltabb, s pletykák szerint a főszponzor Philip Morris is elégedetlen Rossi és a Ducati teljesítményével.

A Ducati ebben a válságos helyzetben radikális lépésre szánta el magát, a következő, asseni futamra egy teljesen új motorral fog érkezni. A GP11.1-nek nevezett masina tulajdonképpen a GP12 jelenlegi szabályokhoz alakított változata. A jövő évi motorba egy 800-as erőforrást szerelnek, de a váltó az új. A Honda IGS rendszerű erőátviteli berendezése inspirálta a Ducati Seamless Transmission elnevezésű részegységet, amely a fokozatváltás idejét hivatott drasztikusan csökkenteni.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Egy válságos helyzet radikális intézkedéseket kíván, de a Ducati ezen lépésének számos kockázata is van. Rossi még soha nem vezette ezt a gépet, az teljes egészében nem volt soha tesztelve, így a meghibásodások veszélyén túl még be sincs rendesen állítva. A Ducati technikai vezetője, Filippo Preziosi éppen ezért óvatosan fogalmazott, az eredményeket nem azonnal várja, véleménye szerint néhány verseny szükséges a gép teljes potenciáljának eléréséhez.

A másik Ducati versenyző, Hayden, egyelőre nem kapja meg az új motort, de ennek a MotoGP erőforrásokra vonatkozó előírása az oka. Hayden csak a Laguna Secában esedékes futamon ülhet fel az újdonságra.

Olvasd az eredeti helyen valentino rossi ducati 04valentino rossi ducati 07

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük