HírekKultúraMotoros zene

Török Ádám és a Mini újra akcióban

t%C3%B6r%C3%B6k %C3%A1d%C3%A1mA magyar underground, a progresszív rock és a magyar blues egyik legjelesebb csapata, Török Ádám és a Mini társult a Gödöllő Táncszínház táncosaival, egy trilógia erejéig.

 

Az est, a legendás zenész, Török Ádám életének zenei stílusait mutatja be a kezdetektől napjainkig, ezzel is bizonyítva nagyságát, s megújulási képességét. A „Kell a barátság” elnevezésű darabnak Gödöllőn, a Művészetek Háza ad otthont december 28-án 19 órától.

A tánctrilógiát Kézér Gabriella, és Vajda Gyöngyvér (Magyar Táncművészeti Főiskola Táncpedagógusképző Intézetének tanárai) alkották.

A darab mindegyik része hagyja a nézők fantáziájának szabad szárnyalását. A jelenetek megengedik a nézőtéren ülők számára az élőzene és a látvány sajátos értelmezésének szabadságát.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Gödöllő Táncszínház tagjai között egyébként megtaláljuk a Magyar Táncművészeti Főiskola Táncpedagógusképző Intézetének hallgatóit is.

Az első rész Török Ádám legrégebbi dalai közül válogat, (Regék-Hősök-Mesék), míg a második rész (Utazás) a zenekar új hangvételű zenei anyaga. A harmadik rész (A nap) pedig, a blues világába viszi el a nézőket.

Viszont, itt nem ér véget a meglepetések sora, ugyanis 2013 januárjában, Török Ádám egykori és újkori zenésztársai körében ünnepli hatvanötödik születésnapját. Az évforduló nála egybeesik színpadra lépésének jubileumával: a kettő között éppen húsz év a különbség.

2013. január 12-én és másnap 13-án már délután 18 órától az „ősrégi Bemrockpart 6-ban”, újabb nevén a Budavári Művelődési Házban várják szeretettel a közönséget.

A négy generációt átfogó legújabb alakulat, a Mini Corporation izzítja be a hangulatot a 2013-as év feltehetően első, ám frenetikusnak ígérkező buliján. Galyas László és Marcell, Szűcs Gergely, Pomázi Orsolya (a Mini- történelem eddigi első és egyetlen hölgy tagja!) Németh Károly és Horváth Misi az új idők régebbi, valamint kevésbé régi dalait interpretálják, persze az ünnepelt zenekarvezető vezényletével.

Ádám immár második esztendeje hívta (újra) életre az ős-Miniként jelölt, 1971 és 1973 között működő formációt Papp Gyulával, Nagy Istvánnal és „Nemecsek” Németh Tamással. A korszak dalai attól az (eredeti) négy muzsikustól lesznek hallhatóak, akik megalkották, és koncertről-koncertre játszották azokat.

Az 1968- és 2008 közötti negyven év különböző felállásait jeleníti meg a Török Ádám, Németh Károly, Závodi János, Németh Alajos és Köves Pinyó alkotta csapat – bő daltermésből lehet válogatni.

A kölcsönös barátság, valamint a zene szeretetének jegyében óriási jam-session zárja majd a virtuális időutazást a tizennégy kiváló muzsikus közreműködésével.

A három felvonásos és tisztán háromórás bulit követően az ünnepelt közös koccintásra, a születésnapi torta elfogyasztására, valamint dedikálásra és fotózkodásra várja közönségét, akiért immár negyvenöt esztendeje, több mint nyolcezer koncert után is szól a csodálatos ezüstfuvola, a Gőzhajó, a Vissza a városba és a többi fantasztikus dal varázslatos futamaival. T%C3%81NC G%C3%96D%C3%96LL%C5%90flyer t%C3%B6r%C3%B6k %C3%A1d%C3%A1m 45 65

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük