HírekMotorokMotorozás

Támogasd te is az önkéntes mentőmotorosok munkáját 2023-ban is!

Adjukössze Magyar Mentőmotor Alapítvány2021-ben létrehozták, 2022-ben pedig minden napra kiterjesztették az Önkéntes Mentőmotoros Szolgálat nyári működését. Segíts, hogy 2023-ban folytathassák a munkáát és fejleszthessék a szolgáltatásaikat!

“Magyarországon az első mentőmotorok a Balaton partján indultak: nyári szezonban itt a nagy tömeg, a vízpart és az erős forgalom a nagy meleggel kiegészülve különösen sok veszélyt rejt, sok munkát ad a mentőknek. Az sem ritka, hogy bedugul az autópálya vagy autóval megközelíthetetlen a strand egyik csücske. Így aztán már 2005 óta szükség van itt motoros életmentőkre, de az első önkéntes mentőmotoros szezon 2021-ben indult. Azóta végzik Bajtársaink fizetés nélkül, ám évi kötelező szakmai vizsgák teljesítése után, kiemelten magas szinten az életmentést balatonvilágosi Bázisunkról indulva.” – olvashatjuk az önkéntes mentőmotorosok adománygyűjtő oldalán.

“A 2021-es első önkéntes év sikeres volt, olyannyira, hogy 2022-ben már májustól, és szinte minden nap szolgálatba állt egy vagy két mentőmotor. 2023-ban pedig rossz időjárási körülmények között és éjszakánként egy mentőtiszti kocsival bővítenénk az önkéntes munkavégzés lehetőségeit, így terveink szerint május elsejétől augusztus utolsó napjáig folyamatosan jelen lennének mentőmotorosok a tó partján.

Azonban az előttünk álló év számunkra újabb nehézségeket tartogat: teljeskörűen fel kell szerelnünk egy második mentőtiszti kocsit (az első 2019 óta szolgál Vácott), hogy a törvényi követelményeknek megfelelve állíthassuk be a motorok mellé. A motorflotta sorsát is rendeznünk kell, hiszen tavaly egy mentőmotorunkat egy sajnálatos balesetben összetörték, és még nem tudtuk pótolni a hiányt, egy pedig az Országos Mentőszolgálatnál szenvedett balesetet. (Az önkéntes motorok üzemeltetése mellett motorjaink és eszközeink egy része továbbra is az Országos Mentőszolgálatnál, más konstrukcióban látja el feladatát).

Tankolnunk kell – és számunkra sem kedvezményes az üzemanyag. Gondoskodnunk kell arról, hogy önkénteseinknek – ha már fizetést nem tudunk adni nekik – legalább ráfizetés ne legyen a rengeteg képzés teljesítése, ami ennek a munkának a feltétele. És aztán szezonban szintén ne legyen ráfizetés bejárni az ország legtávolabbi csücskeiből – Békéscsabáról, Lentiből, Tiszakécskéről, de még Szlovákiából is jönnek a Balatonra önkénteskedni ugyanis.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Újabb mentőmotoros hölgy az utakon

Eközben működtetnünk kell az Alapítványt (ti. Magyar Menőmotor Alapítvány – a szerk.) magát is. A működési költség pedig egy olyan szelete a kiadásainknak, amire pályázati források szinte egyáltalán nincsenek, de ha nem teremtjük elő, az egész mentőmotoros rendszer veszélybe kerül.

Épp ezért idén arra gyűjtünk, hogy jövőre tovább tudjunk menni, és ne Alapítványunk működési feltételeinek előteremtése vigye el kapacitásaink nagy részét. Arra kérünk, segíts abban, hogy működési költségeinket finanszírozni tudjuk, és nyugodtan koncentrálhassunk a leglényegesebb feladatainkra: hogy legyen szakmai képzésünk csúcsminőségben, legyenek jól felszerelt mentőmotorjaink megfelelő számban, legyen szükség esetére mentőtiszti kocsink, és főleg legyenek motiválható önkénteseink, akikből ki tudjuk hozni a maximumot.

Adjukössze Magyar Mentőmotor Alapítvány

2023-ra is vannak új jelöltjeink óriási lelkesedéssel, szeretnénk nekik is minden alapot megteremteni arra, hogy ennek a szakmai szempontból valóban kiemelkedő elitcsapatnak teljesértékű tagjaivá válhassanak.

Abban kérjük tehát a segítségeteket, hogy az előttünk álló év fenyegetéseit együtt le tudjuk győzni, és akár óvatos költségvetéssel és kisebb lépésekben is, de tovább tudjuk fejleszteni a mentőmotorokat, a mentőmotorozást. Hogy 2023-ban is mindig ott tudjunk teremni, ha szükség van ránk.

Köszönjük, ha támogatásotokkal mellénk álltok ebben:

Mentsünk együtt életet – 2023-ban is!”

Ha szeretnéd támogatni a Magyar Mantőmotor Alapítvány munkáját, ezen az adománygyűjtő oldalon tudod megtenni, illetve továbbra is várják az adó egyszázalék felajánlásokat. Az alapítvány adószáma: 18019807-1-13 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük